Programul “cornul și laptele” se extinde

În curând, micuții de grădiniță și elevii claselor primare și gimnaziale, ar putea fi alimentați în unitățile de învățământ cu lapte bătut, sana și chefir. Senatorii au aprobat recent, modificările ordonanței de urgență prin care programul “cornul și laptele” s-ar putea extinde. 

Ordonanța, aprobată de Senatul României, prevede diversificarea ariei produselor derivate din lapte, incluse în hrana copiilor. Dacă legea va fi pusă în aplicare, preșcolarii din grădinițele cu program normal, elevii din clasele primare și cei din gimnaziu care urmează 

cursurilor unei unități de învățământ de stat, vor savura la clasă și lapte bătut, sana sau chefir. Și asta, fără ca părinții să fie nevoiți să achite costurile produselor. În paralel, demnitarii lucrează la un nou program destinat alimentației preșcolarilor și elevilor, care include mâncarea caldă, proaspăt preparată și sucul natural. Potrivit noului proiect, medicii specialiști împreună cu părinții, profesorii, autoritățile locale și bineînțeles, cu micii beneficiari, vor stabili meniul copiilor. În cazul în care, noul proiect legislativ va fi pus în practică de autorități, micii beneficiari vor consuma zilnic, preparate proaspăt gătite, calde, în valoare totală de 10 lei.