⬤ Pregătirea medicilor, dezvoltarea programelor de prevenție și excelența în îngrijirea pacienților, dezbătute la Gala Europeană a Spitalelor Private

Cu toate că în ultimii ani s-au făcut pași importanți pentru îmbunătățirea sistemului sanitar de stat, acesta continuă să se confrunte cu unele neajunsuri. În acest context, medicina privată a preluat o parte considerabilă din atribuțiile sistemului public, oferind alternative viabile pacienților și accentuând o colaborare eficientă între cele două sisteme, în beneficiul direct al pacienților. 

Pentru a facilita accesul pacienților la informații și servicii medicale, pentru a oferi servicii de calitate și a găsi soluții viabile pentru diverse nevoi medicale, elitele medicinei private din Europa se reunesc miercuri, pe 29 mai, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui eveniment medical de prestigiu: Gala Europeană a Spitalelor Private, ediția a treia. Evenimentul este organizat de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și se bucură de prezența unui număr impresionant de experți în domeniul sănătății. Excelența în serviciile de îngrijire a pacienților, inovația tehnologică, implementarea programelor de prevenție, sprijinirea educației continue a personalului medical, reziliența și gestionarea situațiilor de criză și implementarea tehnologiilor de inteligență artificială sunt doar câteva dintre temele care vor fi dezbătute la acest eveniment pres­tigios. Practic, Gala aduce în România profesioniști din zeci de clinici și spitale private din Europa. ”Organizarea Galei Europene a Spitalelor Private în România reprezintă o oportunitate unică pentru țara noastră, este atât o onoare, cât și o responsabilitate pentru PALMED. Această inițiativă oferă posibilitatea de a evidenția avantajele și potențialul sistemului medical privat din țara noastră în fața partenerilor internaționali și a comunității medicale. Prin acest eveniment, ne propunem să subliniem nu doar excelența și inovația, ci și poziția de lider pe care România o poate obține în peisajul european al sănătății private. Colaborând strâns cu partenerii noștri și autoritățile relevante, dorim să construim un eveniment de prestigiu ce va pune în lumină potențialul și contribuția semnificativă pe care sistemul medical privat românesc o poate aduce la nivel european”, spune Cristian Hotoboc, președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED).
Cristian Hotoboc, PALMED: ”Evenimentul promovează progresul și inovația”
Gala Europeană a Spitalelor Private reprezintă o oportunitate unică pentru profesioniștii din domeniul medical de a împărtăși cunoștințe, inovații și practici de succes. Reunind specialiști de top, evenimentul facilitează schimbul de idei și strategii care pot fi implementate pentru a îmbunătăți sistemele de sănătate din diferite țări. Participanții vor avea ocazia să discute despre provocările comune și să colaboreze pentru a găsi soluții eficiente care să răspundă nevoilor pacienților. ”Gala Europeană a Spitalelor Private reprezintă o oportunitate unică pentru industria sănătății private din Europa de a se reuni, colabora și de a recunoaște excelența în domeniu. Participanții vor avea șansa de a-și împărtăși experiențele și de a stabili parteneriate valoroase în cadrul unui eveniment care promovează progresul și inovația”, mai spune Cristian Hotoboc. Pacienții din România și din întreaga Europă vor beneficia de pe urma acestui eveniment prin îmbunătățirea calității serviciilor medicale, accesul la tehnologie de vârf și profesionalism crescut, având în vedere faptul că specialiștii își vor putea actualiza cunoștințele și abilitățile, asigurând astfel un nivel mult mai ridicat de profesionalism în îngrijirea bolnavilor.

Diana Păun, Consilier Prezidențial – Departamentul Sănătate Publică: ”Spitalele private din România pot deveni destinații pentru pacienți din întreaga lume”

Participarea la Gala Europeană a Spitalelor Private subliniază angajamentul față de excelența în medicină și îngrijirea pacientului. Prin organizarea unui astfel de eveniment, se creează un mediu propice pentru inovare și colaborare, esențial pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din România și din întreaga Europă. ”Prin organizarea acestui eveniment la București, România se poziționează pe harta europeană a sănătății, subliniind inovațiile și tehnologiile medicale nou utilizate, precum și eforturile constante pentru îmbunătățirea servicii­lor me­dicale oferite pa­cienților. Furnizorii privați de servicii medicale au contribuit la promovarea unor standarde ridicate de calitate, aducând împreună echipe profesioniste de medici și tehnologii de ultimă generație. Astfel, spitalele private din România concurează la nivel european, având potențialul de a deveni destinații pentru pacienți din întreaga lume”, susține Diana Păun, Consilier Prezidențial – Departamentul Sănătate Publică. PALMED este membru al Uniunii Europene a Spitalelor Private – UEHP.