Disperat să mai prindă încă un mandat în funcția de primar la Chitila, Emilian Oprea a făcut o adevărată fixație pentru asfalt, asfaltări, cârpeli de drumuri, canale, canalizări, guri de scurgere și alte alea care dau bine la portofoliul de edil. La o simplă privire pe site-ul de licitații publice, găsim o atribuire de contract, în data de 27.01.2011, către Straco Grup, unic participant la licitație, ( să trăiți domnul Vameșu, cu respect!).După cum scrie în anunțul oficial, obiectul contractului a fost următorul:  modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime totală de 9.819,48 metri, cuprinzând un număr de 18 străzi; -realizarea unei stații de pompare tip cheson din beton armat; -realizarea unei rețele stradale de colectare, transport și evacuare a apelor pluviale in lungime de 6.830,00 metri”. Valoarea contractului, una deloc de neglijat pe praful ăsta, 17.168.269,82 lei, adică aproximativ 4,1 milioane de euro. De menționat că lucrările sus-menționate trebuiau executate la traforaj-viteză, în numai trei luni. Nu trece mult timp și în data de 8.10.2011 Nea Asfalt mai comite una: Modernizarea străzilor din cadrul prezentului obiectiv de investiții are ca scop îmbunătățirea elementelor geometrice ale traseului atât în plan cât și în profilul longitudinal, asigurarea planeității corespunzatoare pentru dirijarea, preluarea și evacuarea apelor pluviale, largirea părții carosabile fără a afecta proprietățile din zonă. Asigurarea traficului pietonal se va realiza prin execuția trotuarelor cu pavele autoblocante, iar la intersecții și treceri de pietoni se vor amenaja rampe de urcare – coborâre pentru persoanele cu dizabilități, conform specificațiilor tehnice din caietul de sarcini. Lungimea totală a străzilor care sunt incluse în prezentul proiect este de 16.931, 80 metri. Totodată, în cadrul contractului care urmează să fie atribuit se vor realiza și lucări privind rețeaua de canalizare pluvială, constând în realizarea dispozitivelor de scurgere și evacuare a apelor de suprafață în mediul urban (guri de scurgere cu sifon și depozit și lucrări de canalizare pentru evacuarea gurilor de scurgere), împreună cu construcția/instalația de echipamente aferente (stații de evacuare ape uzate și pre-epurare)”, sau cel puțin așa scrie în anunțul oficial de atribuire. Câștigătoare, societatea Viarom  Construct S.A. Valoarea contractului: 32.557.896,69 RON, adică aproape 8 milioane de euro, fără TVA.  Perioada de execuție prevăzută în contract: șase luni. Așadar, pentru modernizarea a 27 de kilometri de stradă Emilian Oprea a dat cu mare larghețe de la bugetul local peste 12 milioane de euro, bani în care intră și 7 kilometri de canalizare și o stație de pompare, bașca rampele de urcare-coborâre pentru persoanele cu dizabilități.

Ce promite primarul

 

La finalul acestui an, nicio stradă nu va mai fi neasfaltată. Acesta este anul dezvoltării continue, al finalizării lucrărilor de infrastructură și al extinderii serviciilor pentru chitileni. Cu un buget local de 92.385.577 lei, dintre care 35.642.860 lei sunt fonduri proprii, Primăria Chitila începe acest an cu proiecte ample de modernizare urbană, cu programe elaborate și cu fonduri europene în valoare de 56.742.717  lei atrase pentru proiectele în derulare. Deși un an în care efectele crizei economice se resimt în continuare, 2012 va fi pentru Chitila încă un an de evoluție, cu priorități clare, în care dezvoltarea orașului ocupă primul loc.

Proiectele principale din 2012 sunt reprezentate de finalizarea sistematizării în tot orașul, finalizarea extinderii rețelei de apă și canalizare din Rudeni, instalarea sistemelor de supraveghere video pe străzi, realizarea iluminatului public pe str. Rudeni, în zona industrială, amenajarea unui parc in Cartierul Tineret și reabilitarea parcului din Cartierul CFR. Din fonduri proprii, Primăria Chitila va investi în continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor, finalizarea și darea în folosință a clădirii ce va funcționa ca sediu pentru Serviciul de Evidență a Persoanei, realizarea drumurilor și a infrastructurii pentru energie, alimentare cu gaz, apă și canalizare pentru extinderea Cartierului Tineret, modernizarea și reabilitarea corpului vechi al Școlii nr.1 și încălzire centrală în toate școlile din Chitila, reabilitarea Casei de Cultură, modernizarea Pieței Gării și plantarea a aproximativ 800 de arbori pe raza orașului. Tot din fonduri proprii, în această primăvară va fi realizată etapa a III-a a Parcului Dendrologic, va fi amenajată o alee pietonală pe str. Rozelor, pe malul lacului Colentina (zona Colonie) și se vor continua acțiunile de sterilizare a câinilor din localitate. Vor continua și inițiativele de atragere a investițiilor în Chitila pentru a facilita crearea locurilor de muncă și dezvoltarea orașului.

Din 15 martie va începe și programul de branșare la rețeua de apă a celor care au solicitat acest lucru, iar până pe 15 aprilie se speră branșarea tuturor. După această dată, poate începe alimentarea cu apă,  Primăria Chitila având în prezent capacitatea de a asigura acest serviciu, datorită proiectului realizat în parteneriat cu Apa Nova.

 „Avem în derulare proiecte europene de mare amploare, astfel că 2012 va fi anul dedicat finalizării lucrărilor de infrastructură din Chitila. La sfârșitul acestui an, nicio stradă din Chitila nu va mai fi neasfaltată, iar toate gospodăriile vor fi branșate la rețelele de apă și canalizare‟, Primar Emilian Oprea.