Deschiderea anului şcolar în oraşul Buftea a avut loc în curtea Liceului Tehnologic „Dumitru Dumitrescu”, într-o atmosferă emoţionantă pentru toată lumea: elevi şi foşti elevi, cadre didactice şi părinţi şi primar, nu în ultimul rând.

Imnul Naţional, în careu

Startul festivităţii de deschidere a anului şcolar l-a dat gazda, directorul liceului, prof. de educaţie fizică Stanciu Tănase, care a invitat ”pe cei cu inima română” să cânte la unison ”Deșteaptă‑te române!”. După care s-a adresat asistenţei: „Iată-ne reuniţi în această zi specială în care am avut ceva emoţii din cauză că nu ştiam sigur dacă o să plouă sau nu. Permiteţi-mi să vă fac o urare: un an nou şcolar cu sănătate, cu realizări şi succese! Mulţumesc invitaţilor care sunt alături de noi. Mulţumesc părinţilor pentru alegerea făcută şi vă asigurăm că nu veţi fi dezamăgiţi. Şcoala noastră dispune de o bază materială de invidiat, vă veţi convinge, şcoala noastră are cadre didactice bine pregătite profesional şi aceasta s-a văzut deja din rezultatele pe care le‑am avut de-a lungul anilor. Dar, ca să reuşim în continuare, toţi trebuie să formăm o echipă.” 

„Şi eu am învăţat aici”

Primarul oraşului ­Gheor­ghe Pistol a spus, emoţionat: „Pentru mine e o mare bucurie să deschidem anul şcolar în faţa clădirii noi a liceului, odată pentru că este aproape gata şi apoi pentru că şi eu am învăţat aici. Este un moment deosebit pentru noi toţi, căci orice spaţiu de învăţământ nou ca acesta înseamnă foarte mult pentru comunitatea locală, pentru elevi şi părinţi, pentru viitorul acestei ţări. Este o zi care marchează efortul unei echipe care a avut acelaşi ţel: îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ. De mulţi ani ne chinuim să oferim elevilor cele mai bune condiţii şi, cu toţii, am avut şi momente bune şi mai puţin bune. Acum, cu ajutorul fondurilor europene, dar şi prin intermediul autorităţii locale pe care o reprezint, am reuşit să finalizăm acest obiectiv, aşa cum puteţi vedea liceul în momentul de faţă. Este incredibil să ai un asemenea liceu, la asemenea standarde. Iar şcoala aceasta trebuie susţinută cu ambiţii şi promovări individuale şi colective. Cu o astfel de şcoală şi cu un colectiv inimos, sunt convins că vom avea rezultate foarte bune, aşa cum acest liceu a avut de-a lungul timpului. Stimate cadre didactice, vreau să vă spun doar atât: nu uitaţi că munca dvs. este cea care influenţează destine. Le urez bun venit bobocilor, mult succes celor care anul acesta dau bacalaureatul şi vă rog să-l trataţi cu maximă seriozitate, mult succes tuturor în anul şcolar 2015-2016 şi numai realizări. Vă mulţumesc!”.

 

Poliţia şi Biserica, alături de elevi

Comisarul şef de poliţie Vlad Mihai a transmis un mesaj din partea Poliţiei Române, din care reiese faptul că siguranţa elevilor este prioritară pentru poliţie, alături de prevenirea delincvenţei juvenile. „Sprijinul necondiţio­nat şi experienţa poliţiştilor sunt mereu la dispoziţia voastră, pentru a vă educa într-un mediu sigur. Nu ezitaţi să apelaţi la noi atunci când aveţi nevoie”, a mai spus elevilor, comandantul Poliţiei orăşeneşti Buftea, Vlad Mihai.

Maiorul Marius Dumitrescu, din partea Jandarmeriei ilfovene, şi-a justificate prezenţa prin dorinţa de a crea o punte de comunicare între elevi şi jandarmi şi un parteneriat de încredere în forţele jandarmeriei. „Vă rugăm să ne consideraţi prieteni şi vă urez din partea Jandarmeriei Ilfov un an şcolar plin de succese!”, a adăugat maiorul Dumitrescu.

Apoi, prof. Stanciu Tănase a dat citire mesajului Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov.

Şi, pentru ca anul şcolar să fie, cu adevărat, ocrotit, preotul Florin Badea, de la Biserica Sf. Ilie, din Săbăreni,  a rostit apoi cu toată asistenţa rugăciunea „Tatăl nostru”. Doamne ajută şi mult succes!

 

Cadou, o altfel de „Floricică”

Şi pentru a diminua emoţiile noilor elevi ai liceului şi ai celor care au absolvit şi au venit doar de drag să-şi revadă şcoala şi profesorii, Ansamblul folcloric „Floricica”, antrenat de profesorii de matematică Gabriela Şuşu şi Cornel Gănescu a dansat în curtea nou asfaltată a Liceului Tehnologic „Dumitru Dumitrescu”.