107 ani de activitate şi istorie SABIF

Fie arșiță, ploaie sau ninsoare, specialiștii Ambulanței București/Ilfov lucrează la foc continuu. Indiferent de sezon. Anual, serviciul deservește aproximativ patru milioane de locuitori. Medicii, asistenții, voluntarii și ambulanțierii ajung zilnic, la câteva mii de români. Pe mulți dintre cei care le cer ajutorul, îi salvează ca prin minune din ghearele morții.  Duminică, 28 iulie, cu prilejul împlinirii celor 107 ani de activitate, Serviciul de Ambulanță București/Ilfov (SABIF) și-a desemnat eroii anului 2012, într-un cadru festiv.  

Cursa contra-cronometru este o provocare la care specialiștii SABIF răspund cu promptitudine în fiecare zi. Peste 350.000 de bucureșteni și ilfoveni, grav bolnavi sunt readuși la viață în urma unor eforturi temeinice ale lucrătorilor din micuțele spitale pe două roți. De cele mai multe ori,  secundele fac diferența între viață și moarte. Asta pentru că numeroși pacienți pe ca­re-i au în grijă, sunt în stare critică. Aceștia reprezintă urgențe cu pericol vital și necesită in­ter­venție medicală de ur­gență, la cel mai înalt nivel. Asistență pe care o și primesc de la echipajul Ambulanței. 

Balul Salvării, o petrecere elegantă 

Duminică, într-un cadru festiv, specialiștii SABIF care au realizat cele mai impresionante per­formanțe în 2012, au fost premiați. Festivitatea de premiere a culminat cu o petrecere extrem de elegantă, cu 500 de invitați, organizată cu prilejul împlinirii celor 107 ani de activitate și istorie a instituției. Medicii, asis­tenții, voluntarii, am­bulanțierii și operatoarele și invitații lor de onoare, au petrecut cu toții, o seară de vis, la Press House Ballroom (Sala de Bal a Casei Presei). Nu mai puțin de 500 de invitați speciali au luat parte la marele eveniment. Dr. Cristian Grasu, președintele Societății de Salvare Bu­curești și dr. Alis Grasu, managerul general al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, au scris încă o pagină din istoria SABIF. „Dorim ca Ambulanța București/Ilfov să se dezvolte în continuare, în folosul populației. Vrem să fie un serviciu performant atât din punctul de vedere tehnic, cât și al pregătirii personalului și să salveze cât mai multe vieți”, a menționat dr. Alis Grasu, managerul SABIF. 

Personalități prestigioase din lumea medicală, prezente la eveniment 

De la Balul Salvării nu au lipsit nici dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Ștefan Minovici, unul dintre descendenții celebrei familii Minovici, fondatorii medicinei moderne din România, dar și cei care au pus bazele Societății de Salvare București, acad. prof. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, prof Dr. Daniela Bartoș, conf. dr. Cătălin Cârstoiu, Richard Florescu – Banca Mondială Română, Mariana Campureanu,  subprefectul municipiului București, colonel Ion Burlui, inspector șef IGSU dr. Andrei Georgescu, dr. Bogdan Oprița, prof. Dr. Codruț Sarafoleanu, prim adjunct șef ISU Ilfov colonel Irinel Precup, general Eugen Meran de la Jandarmeria București, comisar șef de Poliție Marinescu Iulian, Comisar Poliția Română Cornel Cio­­­­­coiu, precum și multe alte personalități, dar și personal operațional din cadrul Poliției Române, al Jandarmeriei Române, ISU Ilfov și din spitale.

Spectacolul a fost sus­­­ținut de Alb Negru, Vlad Miriță, Florin Grigore, Daniel Lazăr, The Mates, toți membrii de onoare ai Societății de Salvare București.

Performerii SABIF

La Balul Salvării, au fost desemnați specialiștii care au salvat cele mai multe vieți în 2012. Aceș­tia sunt: 

– Florentina Trufin – operatorul anului 

– Marius Stoian – asistentul anului 

– Alin Nasser Kayed – voluntarul anului 

– Dr. Florica Burichi – medicul anului 

– Vasile Dorobanțu – ambulanțierul anului