Petrecerea oferită de Primărie celor mici, de 1 Iunie, s-a mutat sâmbătă, 5 iunie 2021

Pentru 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, Primăria orașului Măgurele s-a pregătit, pentru cei mici, cu o petrecere de neuitat. Din păcate, condițiile meteorologie nu au permis, la acel moment, activitățile în aer liber, dar, pentru a-i nu-i dezamăgi pe princhindei, mult așteptata distracție s-a petrecut sâmbătă, 5 iunie 2021, în Piața Centrală din localitate, în intervalul orar 11.00-19.00.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 522, ediția print

Așadar, opt ore de joacă și voie bună, timp în care în cele două spații gonflabile uriașe cuprinzând patru tobogane a fost un flux continuu de copii dornici să se distreze după ce mai bine de un an de zile acest lucru le-a fost restricționat din cauza pandemiei de coronavirus. Acum, că măsurile dispuse de autorități s-au mai relaxat, picii și-au luat revanșa și nu s-au lăsat duși spre casele lor până când organizatorii nu au strâns definitiv echipamentele de distracție. Și a fost ceva de strâns – pentru că cei mici au avut la dispoziție trambuline, o piscină cu bile, un ”car speed”, la care a fost permanent coadă, spații special amenajate pentru desene pe asfalt cu multă cretă colorată. Melodii binecunoscute copiilor s-au auzit din boxe, părinții au ocupat terasele de pe lateralele Pieței Centrale, iar vata de zahăr și înghețata nu au lipsit din mâinile celor mici, atunci când luau scurte pauze de odihnă.

De la ora 11.45, Bobo, Didi și Roza – trei tineri actori, absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică – membrii Galeriei BumBum, una dintre cele mai bune trupe de spectacole pentru copii, au pregătit pentru micii spectatori “Planeta Energy”, un show dinamic și foarte antrenant, pe parcursul căruia copiii și părinții au participat activ la toate secvențele propuse de actori – momente de coregrafie, jocuri, povești ale personajelor. De altfel, toate spectacolele susținute de Galeria BumBum crează bună dispoziție – pentru toate vârstele. Adolescenții și adulții prezenți au (re)descoperit ritmuri muzicale cunoscute (de ­reggae, rock, pop sau blues), reinventate și recalibrate pentru a le putea capta atenția și celor mici. Versurile melodiilor sunt vesele și amuzante, contribuind și ele la entuziasmul și la buna dispoziție generală. Mai mult, toți copiii care participă la spectacolele Galeriei BumBum învață, prin joacă, lucruri noi, devin mai buni, mai ordonați. La finalul show-ului Galeriei BumBum, printre copii și-au făcut apariția eroii în pijamale, care s-au fotografiat cu fiecare doritor, în parte. Minnie și Mickey Mouse au modelat baloane sub diferite forme și au întreținut, în stilul lor, atmosfera relaxantă și distracția.

Micuții artiști din Măgurele au avut și ei o zonă a lor, unde li s-a pus la dispoziție multă cretă colorată pentru a-și exprima, pe asfalt, latura artistică.

Ziua fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni

În anul 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția 836 potrivit căreia, țările trebuie să acorde o atenție deosebită copiilor, motiv pentru care, doi ani mai târziu a fost implementată Ziua Copilului. Această zi a fost marcată ca fiind “o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei ONU și bunăstării copiilor din toată lumea“. Fiecare stat a fost liber să-și aleagă o zi din an pe care să o dedice celor mici. Iar România a optat pentru 1 Iunie, prima zi a verii, anotimpul Soarelui și al luminii.

Reguli pentru protejarea împotriva virusului SARS-CoV-2

Micile nemulțumiri ale unor adulți au fost legate de decizia autorității locale care, potrivit HG 580/27 mai 2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la HG 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a dispus ca în spațiul delimitat strict pentru accesul copiilor, să nu aibă voie decât părinții/însoțitorii acestora -vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 și care au terminat schema completă de vaccinare de cel puțin 10 zile, care puteau prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore sau care se aflau în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-Cov-2.

Purtarea măștii de protecție a fost obligatorie!

Soare și vară în suflete!

”Deși eram nerăbdători ca de 1 Iunie să îi sărbătorim pe toți copiii din orașul nostru, ploile abundente au făcut imposibile activitățile destinate Zilei Copilului. Așa că am reprogramat, iar astăzi avem în micul parc de distracții din Piața Centrală spectacole educative, întâlnire cu îndrăgite personaje din desene animate, chef de joacă și distracție! Piața Centrală și parcarea din fața Primăriei sunt exclusiv la dispoziția micuților din comunitatea noastră. La mulți ani, iubiți copii! Vă dorim tuturor să aveți soarele și vara în suflete!”, le-a transmis primarul orașului Măgurele, Narcis Constantin, sărbătoriților!