În urmă cu 10 ani se finalizau lucrările pentru Secţia de pediatrie II a Institutului Clinic Fundeni, prin proiectul „Inimi mari pentru zâmbetele celor mici”. Un vis frumos devenise realitate! În urma reabilitării, fiecare salon şi rezervă avea baie proprie, apoi s-a pus tarkett, s-au schimbat şi refăcut toate instalaţiile, uşile şi ferestrele, s-au montat jaluzele ”din poveşti” – într-un cuvânt – s-au schimbat total condiţiile în care erau trataţi copiii şi tinerii bolnavi de leucemie, cancere şi alte boli grave.
”Sunt recunoscătoare tuturor pentru ajutor şi de fiecare dată când trec pragul acestei secţii ştiu că împreună – oamenii – pot face minuni. Am reuşit împreună să transformăm în bine condiţiile neadecvate, în care 72 de pacienţi aveau doar două duşuri şi două toalete. Am creat un anumit spirit, astfel că am continuat cu multe alte proiecte, care au ajutat la salvarea vieţilor celor mici şi am sprijinit eforturile remarcabile pe care le fac medicii in unităţile de pediatrie. Renovarea secției de pediatrie a I. C. Fundeni, pentru cele 6 saloane si 3 rezerve în care am construit băi proprii (o baie în fiecare salon, la 5 paturi sau în fiecare rezervă, la 2 paturi, după caz) a însemnat schimbarea tuturor instalațiilor sanitare, electrice, înlocuirea gresiei și faianței cu tapet și covor pvc antibacterian.
Astfel, am identificat nevoile urgente din spitalele de pediatrie cu cea mai mare adresabilitate de la noi din țară si am realizat proiecte de renovare și reabilitare a unor secții, dotând ulterior cu aparatură medicală. Am procurat medicamentele care lipseau deseori din țară, desi erau în protocolul de tratament și fără de care copiii bolnavi nu ar fi supraviețuit. Am contribuind, așadar, la salvarea de de vieți, totul însemnând mii de ore de voluntariat care ne-au adus bucuria de a schimba esențial modul în care sunt tratați copiii si tinerii cu afecțiuni grave.
Sunt convinsă că fiecare veste bună pe care o primim, fiecare zâmbet şi îmbrăţisare înseamna mai mult decât o donaţie, înseamnă că împreună salvăm vieți”, ne-a declarat Nicoleta Stoenescu, președintele Asociației Aripi spre Viață.
Mâine, 14 decembrie, de la ora 17.00, se organizează evenimentul aniversar al asociației, în cadrul căruia se pot achiziţiona cadouri care poartă bucuria de a ajuta la salvarea unei vieţi! Pentru că orice ajutor al nostru, al tuturor, este indispensabil salvarii acestor copii, fie că ajutăm procurând pentru ei aparatură medicală pentru efectuarea în condiții corecte a chimioterapiei sau a tratamentelor necesare vindecării, fie că aducem pe fața lor zâmbete, dăruindu-le o jucărie sau îndeplinindu-le dorințele.
Moderatorul evenimentului este Cristian China Birta, curator: Marius Tița, participanți – managerul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. conf. Anca Coliță, Monica Anghel, Alexandra Velniciuc, Ani Crețu, Adina Postelnicu, Cera Mihăilescu, Ana Maria Barnoschi, Marina Almășan, MIKI, Cristina Cioran, Claudia Penda – NMP, Elvira Deadcu, jurnaliști.
”Asociatia ARIPI SPRE VIAȚĂ își propune să acorde sprijin moral și material copiilor afectați de cancer și alte boli grave din țara noastră, contribuind astfel la reducerea unor discrepanțe între calitatea asistenței de la noi și cea din țările occidentale. Pentru că, încă sunt deficiențe care umbresc eforturile remarcabile pe care le depun medicii din unitațile de pediatrie pentru salvarea copiilor afectați de boli grave. S-au alaturat cauzei asociației și pictori remarcabili care au donat dintre lucrările lor pentru sprijinirea copiilor și tinerilor bolnavi. Aceste lucrări vor fi expuse spre vânzare atât la evenimentul aniversar, cât și în mediul online. Mulțumim Carmen Marin, Vali Irina Ciobanu, Dorin Apreotesei, Paul Mecet și Nicolae Blei, Maria Jarda și Vitalie Butescu”, a adăugat Nicoleta Stoenescu.
Donațiile se pot face în conturile asociației ARIPI SPRE VIAȚĂ, CUI 2648199, după cum urmează:
Lei RO88RNCB0521114607820001
Euro RO34RNCB0521114607820003
Detalii despre proiectele asociației se pot afla și de pe paginile www.facebook.com/aripispreviata si www.aripispreviata.ro