O seară dedicată unei fetițe care merită o viață bună!

@ Micuța de doar patru ani se luptă cu afecțiuni grave, iar speranța ei la o viață mai bună vine din Spania, însă costurile intervențiilor medicale și ale recuperării sunt prea mari pentru mama sa, părinte unic

Încă un eveniment caritabil sub motto-ul ”Viața are prioritate”, dedicat Ilincăi Moise, a avut loc săptămâna trecută, în București, în organizarea Asociației ”Mama, ai încredere în tine!”. Banii care s-au strâns o vor ajuta pe mama fetiței să achite costurile recuperării postoperatorii ale micuței, aceasta suferind de parapareză spastică, hidrocefalie, miopie și hipoacuzie bilaterală.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 619, ediția print

Jurnalul de Ilfov a relatat pe larg cazul Ilincăi Moise, născută prematur pe 30.07.2018, la 27 de săptămâni, cu afecțiunile menționate anterior, având însă șansa de a duce o viață puțin mai ușoară după ce se va opera la o clinică din Barcelona. Doar că fetița provine dintr-o familie monoparentală, fiind crescută doar de mamă, iar costurile sunt foarte mari pentru a fi suportate de către aceasta. Așa că, pe 21 septembrie, pentru ea s-a organizat de către Asociația ”Mama, ai încredere în tine!”, un nou eveniment caritabil, la care invitați speciali au fost Carmen Șuiu, psiholog, dr. Alexandru Herdea, medic specialist ortopedie pediatrică – chirurgie ortopedie pediatrică, doctor în științe medicale și asistent universitar în catedra de Ortopedie Pediatrică – UMFCD, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Silvia Georgiana Păunel, soprană, care a încântat publicul în debutul și la finalul evenimentului. Moderatorul întâlnirii a fost Roxana Domnica, fondator MORE Networking, iar participarea a fost pe bază de donație minimă de 200 de lei. S-au licitat de către cei din sală diferite obiecte vestimentare, de artă, ședințe foto etc, iar banii strânși au fost oferiți Ilincăi, care are nevoie, ­într-o primă fază, de 15.000 de euro. Conturile bancare disponibile pentru donații sunt:

pentru lei: RO12BTRLRONCRT0567709401 și

pentru euro: RO59BTRLEURCRT0567709401.

”Mama, ai încredere în tine!” militează pentru îmbunătățirea vieților celor cu probleme medicale

”Principalele activități întreprinse la Asociația <<Mama, ai încredere în tine!>> sunt promovarea responsabilității sociale, respectul, empatia, altruismul, deschiderea, integritatea, acțiunea, perseverența și implicarea. Obiectivele noastre sunt de a îmbunătăți viața oamenilor prin stimularea psiho-senzorio-motorie prin includerea persoanelor cu tulburări de dezvoltare, tulburări de limbaj, retard motor, retard mintal și orice alte tulburări de dezvoltare, în diverse terapii, derularea de programe de asistență socială adresate copiilor născuți prematur și derularea de programe de asistență socială adresate copiilor cu ­boli care necesită recuperare prin kinetoterapie, logopedie, ore cu psiholog”, ­ne-a declarat fondatoarea asociației, Cristina Mazilu.

”A fost o seară pentru Ilinca! Și mulțumim tuturor oamenilor cu suflet mare, care au fost alături de noi! Nu este ușor, însă cu  voință, determinare și bunătate, vom reuși! Ilinca, în primăvară, nu putea sta singură în picioare, iar acum face pași singură. Exact cum spunea dr. Alexandru Herdea – medic specialist ortopedie pediatrică la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, căruia îi mulțumesc pentru implicare, Ilinca este un copil cu care s-a lucrat foarte mult (Iulia Maria Moise, mama ei, știe cel mai bine), care are șanse mari de recuperare!”, a mai spus Cristina Mazilu, mulțumind tuturor celor care ajută la recuperarea Ilincăi și celor implicați în organizarea evenimentului caritabil.

”Ilinca este norocoasă cu asociația <<Mama, ai încredere în tine!>>, care depune mari eforturi pentru a o ajuta. Sper că va reuși să se opereze și să fie bine! Dar, pentru aceasta este nevoie de resurse financiare și invit în continuare oamenii să doneze pentru ea!”, a transmis, la rândul său, psihologul Carmen Șuiu.

”Ilinca a început terapiile de la vârsta de 4 luni și datorită lor, acum, face pași independentă. Este un copil voios, energic, empatic, cu o voință de fier. Dumnezeu îmi transmite zilnic să am încredere și știu că o să fie bine”, ne-a spus la finalul evenimentului și mama Ilincăi, optimistă la gândul drumului care se așterne înaintea fetiței hotărâtă să-l parcurgă depășind orice obstacol, spre vindecare.