”Mă bucur de fiecare dată când particip la o asemenea explozie de culoare, de frumos și de bucurie, din partea copiilor. Mi se pare că este esențial să îi punem în valoare, să îi descoperim, pentru că sunt copii foarte talentați, cei care au expus în zilele acestea, la Centrul Cultural Buftea. Ne-au bucurat ochii și sufletul. A fost  un moment în care ne-am adunat, cadre didactice, copii talentați și părinți care s-au bucurat de copiii lor. Este o duminică frumoasă, de toamnă frumoasă, pe care, cu siguranță, acești copii, cu timiditate și cu bucurie, au savurat-o din plin, urcând pe scenă”, ne-a declarat Aretinica Rudeanu, directorul Școlii gimnaziale nr. 1 Buftea, instituție organizatoare a acestui proiect susținut cu tenacitate, de opt ani, de profesorii de învățământ primar, respectiv preșcolar, Andreea Burtea și Paula Ciocoi. Prof. Rudeanu a ținut să își exprime recunoștința față de primarul
Gheorghe Pistol care ”în acești ani în care a stat în fruntea orașului nu s-a dezis de promisiunea  inițială, aceea de a-i valoriza pe copii”.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 477, ediția print 

 

Număr impresionant de expozanți

Elevii unităților de învățământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal din orașul Buftea s-au întrecut să creeze adevărate opere de artă, iar la fel de mulți au venit să admire și să voteze lucrările expuse. Fiecare elev a participat cu o singură lucrare, la una din secțiunile pictură, colaj, obiecte de artizanat, tematica festivalului fiind evident: TOAMNA. Depunerea lucrărilor s-a făcut în perioada 11-14 octombrie, de la ora 8.00, la ora 16.30, în cadrul Centrului Cultural Buftea. Festivalul a avut anul acesta un număr impresionant, aproape dublu, de participanți, față de anul trecut, reunind peste 630 expozanți ale căror lucrări au putut fi admirate sâmbătă, 16 noiembrie, în intervalul 10.00 – 18.00. Juriul a fost format din… 767 de membri, adică vizitatorii expoziției, care au votat lucrările preferate. Printre vizitatori… primarul Gheorghe Pistol, impresionat de creativitatea micilor artiști. Duminică, au fost acordate premiile, în funcție de voturile primite de la vizitatorii expoziţiei, artiștii cât şi profesorii coordonatori primind diplome de participare. Lucrările vor rămâne expuse în incinta Centrului Cultural Buftea și vor putea fi admirate până în data de 3 decembrie, după care vor fi înapoiate autorilor. Andreea Burtea, învățător la Școala gimnazială nr. 1 Buftea, inițiator și coordonatorul principal al acestui proiect de succes, ne-a spus cu vădită emoție că, de la an la an, festivalul este tot mai dezvoltat, perfecționat și cu o altă calitate a lucrărilor.