Fotbalul, o „căciulă” prea mare pentru ilfovene

Echipele de fotbal din Ilfov „excelează” prin rezultate care lasă de dorit. „Campioana” este, de departe, FC Voluntari, care, în cele zece etape care s-au scurs de la începutul campionatului,  a reuşit „performanţa” de a nu fi reuşit nicio victorie, în debutul său pe prima scenă fotbalistică a ţării.

Vorbim aici nu numai de cele două reprezentante ale judeţului din Liga I, dar şi despre cele trei echipe ilfovene din eşalonul secund. În ceea ce priveşte echipa marinarului de la Voluntari, Flavius Stoican, antrenorul acesteia, are explicaţii greu de „digerat”. Iată ce spune fostul dinamovist despre meciul cu Poli Timișoara, terminat la egalitate 0-0: „Noi am început cu gândul la victorie. Am fost încrezători și am abordat meciul cu doi atacanți. Am crezut că putem marca și am avut ocazii. Din păcate, nu am fost lucizi. Este bine că am obținut un punct pe o căldură mare și că nu am primit gol.” (!!?) Stoican debordează de optimism şi este convins că în viitorul meci cu Steaua echipa pe care o conduce va „face un rezultat bun”. „Este un meci greu, dar în fotbal oricine poate bate pe oricine”, susţine Stoican. Mai degrabă, având în vedere rezultatele, Voluntarii pot face, un egal cu oricine, dacă punem la socoteală că echipa lui Gigi Becali nu prea mai este în stare să marcheze. 

Omogenizarea, bat-o vina!

Veteranul Pancu are şi el scuze pentru prestaţia echipei de la Voluntari. „Încă nu s-a omogenizat echipa. Relațiile de joc se formează greu. Este bine că după atâtea înfrângeri avem un rezultat semipozitiv”, spune Daniel Pancu. Cum s-ar putea „descătuşa” marea echipă de la Voluntari ne desluşeşte fundaşul Paul Pârvulescu: „Pen­tru noi este dificil, pentru că nu jucăm pe propriul teren. Vrem să avem suporterii aproape de noi. Cauza principală a rezultatelor negative o constituie lipsa omogenității. Avem nevoie de o victorie pentru a ne descătușa.” Adânc, nu-i aşa? Iar, până să obţină „omogenizarea”, FC Voluntari joacă miercuri, 23 septembrie, în 16-imile Cupei României cu ACS FC Baia Mare. 

Concordia se dă, şi ea, la Steaua

Până să vină rândul Voluntarilor, Concordia Chiajna, cealaltă ilfoveană din Liga I, urmează să înfrunte Steaua, luni 21 septembrie, când publicaţia noastră va fi luat, deja, drumul tiparului. „Ţânţarul” este şi el, la rândul său, foarte optimist. El este de părere că Steaua nu mai este echipa de altădată. „Nu mai este echipa aceea împotriva căreia te gândeai cum să te aperi şi să nu iei multe goluri. Din contră, noi vom merge să jucăm şi vom încerca să obţinem maximum din acest meci. Deşi pare că acum este într-un declin de formă, rămâne o echipă puternică”, este de părere Țălnar, care pare să fi reuşit un reviriment la Chiajna.

Tehnicianul a adăugat că s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate: „Orice punct câştigat înseamnă mult pentru noi. Pentru că acum Chiajna duce lipsă mare de puncte. Mergem acolo să ne batem pentru fiecare minge şi sperăm să obţinem un rezultat favorabil”.

 

Cele trei ilfovene din seria I a Ligii a II-a nu se „simt” nici ele prea bine. În cea de-a treia etapă. desfășurată pe 19 septembrie, singura echipă care a obţinut un rezultat mai acătării a fost CS Balotești, care a remizat (1-1) cu Dunărea Călărași. În schimb, Academica Clinceni a pierdut la Farul Constanţa cu 1-4, iar ACS Berceni a fost învinsă de Unirea Brăila cu scorul de 3-1. Astfel, Academica se situează pe locul 8, în clasamentul seriei 1, urmată de CS Balotești, în timp ce ACS Berceni ocupă ultimul loc al clasamentului (13), în seria I.