Tenis. Simona Halep (foto) își începe seria competiţiilor din China cu turneul de la Guangzhou, cu premii totale de 226.000 dolari. Românca este cap de serie numărul unu și va evolua în primul tur împotriva unei jucătoare venite din calificări. Dacă va accede în optimi, numărul doi mondial se va duela cu învingătoarea dintre Zhaoxuan Yang (151 WTA) și Timea Babos (74 WTA). Simona a întâlnit-o în două rânduri pe reprezentanta Ungariei, scorul fiind egal, în timp ce duelul cu asiatica ar fi o premieră.

 

Rugby. Cel mai tânăr jucător de la Cupa Mondială de rugby este georgianul Vasil Lobzhanidze, care are 18 ani și 338 de zile. Pilierul francez Uini Atonio cântărește cel mai mult, având 145 de kilograme, în timp ce japonezul Fumiaka Tanaka cântărește cel mai puţin: 71 kg. De asemenea, Tanaka este și cel mai scund, având 1,66 m. Cel mai înalt este irlandezul Devin Toner, cu 2,08 metri. Cel mai în vârstă participant la CM de rugby este sud-africanul Victor Matfield, care are 38 de ani și 129 de zile.

 

 

Handbal. Kim Rasmussen (foto) este noul antrenor al „tigroaicelor” de la CSM București, după demiterea lui Mette Klit. Danezul, în vârstă de 43 de ani, ocupa funcția de selecționer al naționalei feminine a Poloniei, care s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial din 2013. Danezul a fost la un pas să ajungă și la HCM Baia Mare, în această vară. Rasmusen a început cariera de antrenor în 1990, lucrând cu echipe de tineret. După aceea, și-a petrecut 8 ani la cârma formaţiei daneze Lyngby HK.