Și vorbim aici despre etapele din play-off cu numerele 4 și 6. Se  pare că după calificarea în primele șase echipe în campionat, formația ilfoveană se confruntă cu o oarecare relaxare și nu mai este gruparea care „rupea gura târgului” în sezonul regulat.

Cât despre cealaltă „ilfoveană”, „jocurile” sunt făcute”, iar retrogradarea este cât se poate de sigură, mai ales după ce Academica a mai fost penalizată cu încă 4 puncte și a ajuns la minus 3, în clasament.

Așadar, în etapa cu numărul 6 din play-off, disputată la Voluntari, formația antrenată de Liviu Ciobotariu a pierdut confruntarea cu prima clasată, CFR Cluj, cu scorul 1-0, deși ardelenii nu au avut o prestație deosebită. 

Clujenii au început în forță partida de pe terenul celor de la Voluntari. Deac a trimis cu capul în bară după doar două minute de joc, apoi la faza următoare Debeljuh a fost faultat în careu, iar Adrian Cojocaru a dictat penalty.

Deac a fost cel care a șutat de la punctul cu var. În primă instanță, acesta a reușit să înscrie, dar penalty-ul a fost repetat, pentru că Debeljuh se afla în careu. La repetare, Popa a reușit să respingă șutul lui Deac. Portarul de la FC Voluntari s-a făcut din nou remarcat în minutul 24, când a intervenit foarte bine la o centrare expediată de Boateng.

Pe finalul primei reprize, Chipciu i-a pasat foarte bine lui Bordeianu. Acesta a trimis un șut bun la poarta ilfovenilor, însă defensiva a respins balonul. 

Mario Camora a expediat o centrare foarte bună în minutul 72, dar portarul de la FC Voluntari a intervenit foarte bine.

În ultimele minute ale partidei, Burcă a șutat spectaculos din întoarcere, însă parada lui Popa a păstrat scorul neschimbat. 

Totuși, la următoarea fază, Boateng a reușit să marcheze cu capul, după ce s-a înălțat la o centrare a lui Deac venită de la colțul terenului.

În ciuda rezultatului, Ciobotariu a fost mulțumit de jocul elevilor săi

Liviu Ciobotariu a fost mulțumit de prestația elevilor săi, însă le-a reproșat acestora lipsa de atenție la fazele fixe. Totuși, antrenorul le-a găsit o scuză ilfovenilor, absențele lui Denis Ciobotariu și Meleke. 

„Ne-am luptat de la egal la egal cu campioana României. Am făcut un joc bun defensiv cu excepția primelor 5 minute unde am început foarte slab. Ușor, ușor am echilibrat. Am încercat să ne creăm câteva contraatacuri, unde ne-am fi dorit să îi surprindem. A fost un joc echilibrat. Aceeași poveste, primim gol pe fază fixă. Ne-au lipsit doi jucători importanți prin talia lor, Denis și Meleke. Am avut un jucător de atac la Boateng și l-a scăpat de marcaj.

Nu am ce să le reproșez jucătorilor, decât să fim mai atenți la ceea ce înseamnă fazele fixe. Jocul decurgea spre 0-0. Noi nu pregătim niciodată la remiză. Am câștigat jocuri și în minutul 90. Am întâlnit o echipă cu calitate, în special în zona mediană. Ne-am descurcat destul de bine, dar rezultatul rămâne”, a declarat Liviu Ciobotariu la finalul partidei.

Se cunosc echipele retrogradate

Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, ultimele două clasate din Liga 1, au fost penalizate, din nou, din cauza datoriilor către foști jucători. Deciziile luate de Comisia de Disciplină din cadrul FRF fac ca două cluburi din play-out-ul Ligii 1 să aibă punctaj cu minus. 

Academica Clinceni a pierdut 4 puncte din cauza datoriilor către foștii jucători Cristian Gavra și Aurelian Păun, și a ajuns astfel la -3 puncte în clasament.

Totodată, clubului ilfovean i-a fost interzis să transfere și/sau să legitimeze jucători, se arată pe lpf.ro.

Articol apărut în editia print a Jurnalul de Ilfov, nr. 597