Otopeniul s-a umplut de Lumină Sfântă, în noaptea Învierii Domnului

◉ La miezul nopții, s-au deschis ușile Raiului, iar Cerul s-a unit cu Pământul

◉ Otopeni, ocrotire în Lumina bucuriei nesfârșite a Învierii Domnului

După doi ani de restricții impuse de pandemia de COVID-19, anul acesta, în noaptea de Înviere, sute de localnici din orașul Otopeni s-au reunit cu preoții în rugăciune, la Biserica Nașterea Maicii Domnului. Cu sufletul curat și însetați de credință, oameni de toate vârstele au luat Lumină din Lumina Sfântă adusă de la Mormântul Mântuitorului, din Ierusalim și au cântat „Hristos a Înviat!”, vestind triumful vieții veșnice împotriva morții și a robiei păcatului.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 597, ediția print

Totul s-a reînnoit și s-a umplut de Lumină, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Otopeni. Inimile și chipurile sutelor de credincioși prezenți la biserica închinată Nașterii Maicii Domnului, au strălucit mai puternic ca oricând în Lumina lui Hristos. Până și natura parcă îmbrăcase haine de sărbătoare, căpătând culori și miresme îmbietoare. Printr-o slujbă de o frumusețe înălțătoare, săvârșită cu multă dragoste de părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, împreună cu părintele paroh Radu Mihai Bujorel și cu părintele diacon Vasile Mălăeț, credincioșii  au fost îndemnați să se veselească pentru miracolul Învierii Domnului și să ducă mai departe vestea că, prin jertfa și Învierea lui Hristos, am redevenit fiii lui Dumnezeu, dobândind din nou, viața veșnică de care trebuie să arătăm că suntem vrednici. Bucuria izbăvirii vieții în fața morții a fost împărtășită credincioșilor, într-un mod unic și inegalabil, și de către membrii Corului „Symbol”, care au transmis din plin emoția celei mai mari sărbători a creștinătății.

La miezul nopții, s-au deschis ușile Raiului, iar Cerul s-a unit cu Pământul

Cu inimile îndreptate către Dumnezeu, o mare de oameni și-a umplut gurile de lauda Domnului, vestind împreună cea mai mare minune a lumii. „Veniți de luați Lumină!”. Și s-a făcut Lumină. Lumânare de la lumânare, candelă de la candelă, cântând imnul biruinței în Lumina lui Hristos, totul s-a transformat în Lumină Sfântă. Sufletele credincioșilor s-au umplut de bucurie atunci când preoții îmbrăcați în veșminte luminoase, au început să le împartă Lumina Învierii Domnului, darul de pace și bucurie pe care Hristos Mântuitorul l-a oferit lumii întregi ca dovadă a iubirii Lui.

Învierea la Otopeni a fost totodată, un bun prilej pentru credincioșii locului de a-și aminti că este nevoie să-și cultive credința prin rugăciune și prin fapte bune, că trebuie să trăiască în milostenie, cu blândețe și fapte bune. „Cu sufletele pline de emoție, am cântat ­într-un glas, Hristos a Înviat!, simțind bucuria primirii iubirii lui Dumnezeu, bucurie pe care ne-a făcut-o și astăzi, prin pogorârea Sfintei Lumini la Mormântul din Ierusalim și iată că, în numai câteva ore, toți creștinii ortodocși au candelele aprinse cu Lumină din Lumina Sfântă. Lumină Sfântă pentru că Sfânt este Dumnezeu și Sfântă este iubirea Lui pentru noi, oamenii. Ne străduim acum să ținem candelele aprinse cât mai mult, dar iată că, se poate întâmpla ca vântul să le stingă sau, cu timpul să se stingă. Însă, iubiți credincioși, important este să păstrăm în sufletele noastre aprinsă candela credinței, conștiința faptului că Dumnezeu ne iubește. Să păstrăm, și nu doar atât, ci să înmulțim această Lumină, precum Dumnezeu, astăzi, a pogorât-o la Mormântul din Ierusalim și a înmulțit-o în toată lumea ortodoxă, și noi suntem datori să înmulțim iubirea lui Dumnezeu în lume, pentru că Apostolul Pavel mărturisește: credința fără fapte este moartă. Noi prin fapte ne arătăm credința și prin fapte înmulțim iubirea lui Dumnezeu în lume. Vă dorim să păstrați pacea Divină în sufletele dumneavoastră, s-o duceți în familiile dumneavoastră și s-o împărtășiți tuturor celor din jurul dumneavoastră, să lumineze Lumina faptelor bune în jurul nostru. Harul Domnului Iisus Hristos, și dragostea lui Dumnezeu Tatăl, și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu noi”, le-a spus părintele Cristian Burcea, credincioșilor, după ce s-a împărțit Lumina Sfântă.

Otopeni, ocrotire în Lumina bucuriei nesfârșite a Învierii Domnului

De mai bine de două milenii, omenirea asistă, an de an, la aprinderea în mod miraculous a Sfintei Lumini, la Mormântul Mântuitorului Iisus Hrisiotos, care are loc în Sâmbăta Mare. Minunea s-a petrecut și în acest an când, în jurul prânzului zilei de 23 aprilie, focul Sfânt s-a pogorât din Ceruri, aprinzând lumânările Patriarhului Ierusalimului, în urma rugăciunii speciale. În scurt timp, Lumina a făcut înconjurul lumii. Ea a fost transportată de la Ierusalim, cu avionul, în mai multe state, printre care și în România. Fiecare patriarhie națională s-a îngrijit apoi să distribuie Lumina mai departe către biserici, pentru ca, la miezul nopții, să fie împărțită credincioșilor de pretutindeni, spre sănătate și binecuvântare. Astfel, în noaptea Învierii, toate sufletele creștine care s-au reunit în rugăciune la Biserica Nașterea Maicii Domnului, din orașul Otopeni s-au înălțat, s-au umplut de bucurie, liniște, iubire și speranță, atunci când preoții au ieșit cu Lumina Sfântă și au împărțit-o, făcându-i parte la cel mai vechi și cel mai mare miracol din lumea creştină. Prin grija clericilor, flacăra a ajuns în toate casele și gospodăriile acestora și îi ocrotește în lumina bucuriei nesfârșite a Învierii Domnului.