Echipa lui Liviu Ciobotariu dă semne că ar fi obosit să fie revelația ediției actuale a Ligii I și a redus turația motoarelor odată cu reluarea campionatului. Un exemplu în acest sens este și partida disputată în deplasare cu CS Mioveni, în care formația ilfoveană a fost doar o umbră a echipei care ocupă (încă) poziția a treia a clasamentului.

Astfel, atât CS Mioveni, cât și FC Voluntari nu au reușit să producă decât o remiză albă în meciul din cadrul etapei cu numărul 24 a Ligii 1.

În prima parte, niciuna dintre cele două echipe nu și-a asumat prea multe riscuri. Gazdele au trimis prima amenințare abia în minutul 28, când Coșereanu a încercat în zadar să redirecționeze o minge cu capul spre poarta adversă. 11 minute mai târziu, Iacob a expediat primul șut pe poartă al meciului, de la aproximativ 40 de metri, dar Popa a reținut fără probleme.

Gazdele au intrat mult mai hotărâte în repriza a doua. Buziuc a fost aproape de gol în minutul 59, din lovitură liberă. Cea mai mare ocazie a meciului i-a aparținut tot lui CS Mioveni, când Toma a încercat să îl învingă cu latul pe Popa, în minutul 71.

La rândul lor, cei de la FC Voluntari nu au reușit să trimită nici măcar un șut pe poartă în decursul acestui meci! Prin acest rezultat, ambele echipe rămân pe aceleași locuri în campionat – FC Voluntari este pe locul 3, cu 42 de puncte, în timp ce CS Mioveni se poziționează tot pe locul 11, cu 26 de puncte.

Ciobotariu, nemulțumit de elevii săi

În urma rezultatului, Ciobotariu a dat vina pe lipsa de inspirație la pasa finală a elevilor săi. 

„Se aglomerează foarte mult, nu lasă spații, nu meritam mai mult. Un rezultat care, să spun așa, îl pun la pozitiv pentru că nu am primit gol și că am rămas neînvinși după 7-8 etape (n.r. 10 etape). Dar jocul nu m-a mulțumit, sincer.

Nu știu dacă ne-am creat două situații de a marca. Sunt nemulțumit de joc, însă faptul că nu am primit gol și am scos un punct în deplasare sunt lucruri pozitive. N-am fost inspirați nici la ultima pasă, am încercat să jucăm mult în spatele apărării adverse, ceea ce este greșit, pentru că au apărare masivă. 

N-am avut foarte multe șanse, trebuia să jucăm mai mult între linii și să avem mobilitate. Nu am găsit culoarele spre poartă”, a declarat Ciobotariu.

Academica Clinceni continuă parcursul către Liga a II-a 

Cu echipă de „avarie”, și fără antrenorul Adrian Falub care a părăsit clubul ilfovean, Academica a mai „bifat” o înfrângere, iar soarta grupării din
Clinceni pare pecetluită, după 0-1 în partida din deplasare cu FC Argeș, formație care nu a convins, nici ea, în această confruntare, deși a dominat teritorial. Piteștenii au marcat în partea secundă, atunci când o centrare din partea dreaptă a fost reluată din careu, iar Kehinde Fatai a profitat și a înscris din câțiva metri. Totuși, atacantul s-a aflat într-o poziție suspectă de offisde, lucru certificat și de reluări.

Prin urmare, situația celor de la Academica Clinceni rămâne una grea și după această înfrângere, atât din punct de vedere al clasamentului, cât și din punct de vedere al lotului.

Din lipsă de jucători, oaspeții au avut doar 4 rezerve la partida cu FC Argeș, iar practic șansele de a scoate un rezultat pozitiv au fost minime la început.

La rândul său, trupa pregătită de John Ene s-a prezentat decent la Pitești, deși nu a impresionat, și rămâne de văzut dacă șefii clubului vor reuși să rezolve problemele financiare și cele ale lipsei de jucători.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.586