La Centrul Cultural Buftea a avut loc, duminică, 19 noiembrie, Festivitatea de premiere a câștigătorilor Festivalului-concurs ”Culorile toamnei”, un eveniment cu o tradiție începută în urmă cu 12 ani, la inițiativa primarului orașului Buftea, Gheorghe Pistol. Marele premiu al ediției a fost obținut de Covaliu Alexandra, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 2, Buftea, care se pregătește, de altfel, pentru admitere la Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Toniza”, din București.

Concursul organizat de Primăria Buftea, Centrul Cultural Buftea, Buftea Smart și Școala Gimnazială Nr. 1 din localitate se adresează preșcolarilor, școlarilor și liceenilor din oraș, care pot participa cu o singură lucrare pe cele trei secțiuni – pictură, colaj și obiecte de artizanat, tematica fiind, evidentă, și anume ”toamna”.
Potrivit Andreei Burtea, învățătoare la Școala Gimnazială Nr. 1, Buftea, și anul acesta, numărul lucrărilor înscrise în concurs a depășit 500 și ­s-au acordat 21 de premii 1, 2 și 3 la preșcolari, 44 de premii la învățământul primar (cele mai multe lucrări înscrise în concurs), 26 de premii la gimnaziu și 1 la liceu. Restul copiilor participanți au primit mențiuni și diplome de participare.
750 de vizitatori au vizitat expoziția deschisă la Centrul Cultural Buftea cu lucrările copiilor și au fost numărate 3.000 de voturi acordate de către aceștia.
”Copiii care au participat sunt deosebit de talentați, mulțumim pentru susținere adminis­trației locale, care de fiecare dată este lângă noi și cadrelor didactice care i-au pregătit pe elevi”, a adăugat Andreea Burtea.
Prezent la premiere, Alexandru Vaida, viceprimarul orașului Buftea a vorbit celor prezenți despre truda celor harnici, de peste an, și culegerea roadelor meritate în anotimpul toamna. Exact așa se întâmplă și în cazul acestui concurs, pentru care micii artiști se pregătesc temeinic, exerzează și învață tehnici diverse de lucru, iar la final, munca lor este apreciată și răsplătită pe măsură.