Toată lumea e prezentă la Primăria Snagov. Însă toți au câte o problemă de rezolvat. Am reușit să intru la dl. viceprimar, Mihai Anghel și să stau puțin de vorbă cu domnia sa, între mai multe telefoane și ciocănituri în ușă. Am aflat câteva date interesante, dar nu foarte precise, drept pentru care le voi trece doar în revistă… Proiecte există, unul mai util decât altul pentru locuitorii comunei, însă ele aparțin vechii conduceri, ne spune dl. Mihai Anghel. Noi doar ne-am gândit să finalizăm aceste proiecte și sunt destul de multe. În primă fază, ne dorim o schimbare a întregului ansamblu a Liceului Mihail Kogălniceanu din Snagov. Asta înseamnă extindere și amenajare curte interioară, reabilitare liceu, internat, sală de sport, un proiect în valoare de aproximativ 4 milioane și jumătate de euro, cu fonduri de la Banca Mondială.

Avem, de asemenea, în vizor și o extinderea rețelei de apă și canalizare, cu o nouă stație de epurare modulară, func­țională doar pentru localitatea Snagov, localitate declarată stațiune climaterică. Inițial, a fost un program mai amplu, cu o valoare mai mare, dar, în timp, valoarea a scăzut la doar 4 milioane și ceva de euro. Nu cunosc date exacte, dar se pare că firma constructoare a dat faliment, iar acum suntem în litigiu. Pe de altă parte, nu putem sta așa, cu mâna în sân, trebuie să deservim și satul Ghermănești, pentru care acum refularea se face pe o conductă mult mai mică. Avem în plan o nouă lucrare, estimată la 2.700.000 de euro, cu fonduri europene, dar trebuie să venim cu o cotă de cofinanțare de 22%. Vrem să dăm în folosință conducta de refulare dintre Ghermănești și Snagov și atunci ne va fi mult mai ușor să deservim satul Ghermănești. Toată lumea dorește să se racordeze la canalizare. Și trebuie să găsim soluția rapidă de rezolvare a situației.

Un alt proiect care așteaptă să fie început în toamna aceasta este anveloparea a 15 blocuri. S-a făcut deja o licitație și urmează să intre în lucru, în primă fază, 3 blocuri, pentru ca apoi să se extindă lucrările, contractul fiind pentru 15 blocuri.

Depuse ca proiecte, deocamdată, Primăria Snagov își dorește o rețea de apă și canal în Tâncăbești, canalizare la Ciofliceni și terminarea asfaltărilor din  programul 10.000 km de asfaltare drumuri comunale, program inițiat de Ministerul Dezvoltării. Noi avem obligativitatea asfaltării a 16,5 km în comuna Snagov, dar programul este blocat deoarece se pare că nu mai există fonduri.

Deocamdată însă, vrem să punem la punct situația exactă a Primăriei, atât cea financiar-contabilă, cât și legile de punere în posesie, legea 18, închiderea ei și vrem să urmărim corect balanța de fond funciar. În ­rest, ne-am ocupat de curățenia pe drumurile publice,  
în special de tăierea buruienilor de pe spațiile ­verzi, de toaletarea pomilor, de continuarea amenajării ce­­lor două părculețe și finalizarea designului (piatră, nisip, tartan) în jurul aparatelor de joacă, în satele Ghermănești și Ciofliceni. Mai avem de amenajat și părculețul de la Tâncăbești. Acolo ne trebuie însă fonduri mai multe, fiindcă există un plan foarte frumos de sistematizare, ce cuprinde o livadă, o mică platformă de andocare, un loc de joacă pentru copii mult mai elaborat și vrem să respectăm întru totul proiectul, îmi povestește succint dl Mihai Anghel, viceprimarul comunei Snagov. (M.R.)