Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, salută semnarea de către comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, a deciziei privind modificarea proiectului „Extinderea Liniei 4 de metrou, secțiunea Parc Bazilescu – Străulești“, adăugând că, prin realizarea acestuia, aproximativ 50 de mii de bucureșteni se vor bucura de acces direct la sistemul de metrou.

„Rezolvarea problemei traficului sufocant din Capitală începe cu dezvoltarea și modernizarea transportului public de călători, atât de suprafață, cât și subteran. În acest sens, salut acțiunea Comisarului European pentru Politică Regională, Corina Crețu, care a semnat decizia privind modificarea proiectului major ”Extinderea Liniei 4 de metrou, secțiunea Parc Bazilescu – Străulești”. Decizia vizează eșalonarea proiectului în două faze, între perioadele de programare 2007-2013 și 2014-2020“, se arată într-un comunicat de presă semnat de Gabriela Firea.

Ea menționează că faza I este încadrată pentru finanțare europeană în perioada 2007-2013, iar valoarea eligibilă a acesteia este de aproximativ 65 de milioane de euro, din care peste 55 de milioane de euro reprezintă cofinanțare din partea UE. Inițial, valoarea întregului proiect a fost estimată la 97,7 milioane de euro.

Proiect important pentru Capitală, dar și pentru Ilfov

„Este un proiect important pentru București, pentru transportul public din Capitală. Aproximativ 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureștii Noi și Chitila se vor bucura de acces direct la sistemul de metrou. Populația din nord-vestul Bucureștiului și cea din localitățile Mogoșoaia, Buftea și Chitila va beneficia, de asemenea, de acces mai ușor la rețeaua de transport de mare capacitate. Acest proiect va contribui la creșterea confortului locuitorilor Bucureștiului, prin decongestionarea traficului și reducerea poluării. Timpul de călătorie ar putea fi redus cu 65%, după extinderea actualei Linii 4 de metrou din București cu un segment în lungime de 1,89 kilometri“, a menționat primarul general ales al Capitalei.

Proiectul face parte din POS „Transport“, axa prioritară 1 ,“Modernizarea și dezvoltarea rețelei de bază TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem durabil de transport și integrării acestuia în rețelele de transport ale Uniunii Europene“ și se derulează prin Fondul de coeziune.