Pe pagina de Facebook a clubului ilfovean FC Voluntari a fost postat un interviu cu antrenorul Florin Marin, în care face un bilanț al cantonamentului din Italia, de la Brescia. Acesta privește cu optimism reluarea campionatului și își exprimă convingerea că elevii săi vor avea evoluții bune.

Întrebare: Cum puteți comenta perioada de cantonament din această iarnă?

Florin Marin: Un cantonament util, care și-a atins scopul din toate punctele de vedere. Au fost două săptămâni pline de acumulări. În Italia, condițiile de pregătire au fost foarte bune, din toate punctele de vedere. Terenuri excelente și patru jocuri de verificare în care fotbaliștii au avut posibilitatea să revină la jocul cu mingea.

Într.: Adversarii au fost de calitate?

F.M.: Au fost meciuri împotriva unor echipe din Serie B și Serie C. Însă nu trebuie să uităm diferențele între fotbalul din Italia și cel de la noi. Sincer, nu m-au interesat rezultatele. Important era să ne recăpătăm ritmul de joc. Trebuia să mă pot edifica asupra potențialului fiecărui jucător, dar și al echipei în general.

Într.: Brescia, Piacenza sunt echipe cu nume. Au folosit jucătorii cu care evoluează în campionat, sau au mers pe mâna rezervelor?

F.M.: Brescia a fost singura echipă care a trimis pe teren jucători care nu prea au evoluat în campionat. Celelalte însă au folosit titularii de drept.

Într.: Pentru perioada
de pregătire, echipele ro­mânești aleg ca destinații Turcia, Cipru și Spania. De ce Italia?

F.M.: Am ales Italia în primul rând pentru că acolo ne aștepta o climă mai apropiată de cea din țara noastră. În februarie, atunci când va începe campionatul, clima de aici se va apropia de ceea ce am găsit noi în Peninsulă.

Într.: Cum au răspuns jucătorii la cerințele dumneavoastră?

F.M.: S-au pregătit foarte bine într-o perioadă de acumulări și au răspuns pozitiv, nu numai la cerințele mele, ci ale întregului staff tehnic. Nu trebuie uitat că perioada de pregătire a fost mai scurtă decât de obicei. Sper ca în timpul rămas până la startul competiției să ne punem la punct și din punct de vedere tehnico-tactic.

Într.: Urmează un prim meci oficial, cel de la Craiova.

F.M.: Întotdeauna, primul meci este foarte important. Este clar că jocul împotriva Universității Craiova este extrem de dificil pentru noi, pentru că vorbim despre o echipă cu evoluții și rezultate foarte bune în prima parte a campionatului. Noi avem însă convingerea că putem obține un rezultat pozitiv.