CNAIR anunţă că a fost eliberată autorizaţia de executare a lucrărilor de construcţie pentru racordarea autostrăzii urbane (A3) cu Bucureştiul, valoarea lucrărilor fiind de aproape 22,6 milioane de lei.

Mai exact, este vorba de autorizaţia de executare a lucrărilor de construcţie pentru ”Tronson km 1+610 – km 2+450 şi racordarea străzii Cumpenei cu Autostrada” din investiţia ”Autostrada Bucureşti-Braşov, Secţiunea Bucureşti-Ploieşti, Sector 1, km 0+000-km 3+325, Nod Centura Bucureşti km 6+500, Nod Moara Vlăsiei km 19+500”. ”Lucrările autorizate se vor executa doar pe terenul aparţinând domeniului public al statului, prin Ministerul Transporturilor, în conformitate cu prevederile HG. 381/2009 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriat, siuate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică Construcţia autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronsonul Bucureşti – Ploieşti, cu modificările şi completările ulterioare, şi raportat la Deciziile de expropriere, emise de CNAIR SA, se arată în comunicat.

CNAIR precizează că antreprenorul a afirmat că face eforturi să finalizeze acest sector de 3,3 km cunoscut şi ca autostrada urbană până în luna decembrie 2017, dacă beneficiază de toate aprobările necesare. Termenul contractual de finalizare al acestui sector al A3 este august 2018.

În prezent se lucrează la pasajul de la Valea Saulei şi la pasajul peste calea ferată şi peste Centura Bucureşti.

Acest segment de autostradă va descărca în strada Petricani din Bucureşti traficul rutier de pe A3 (Bucureşti-Ploieşti.)