Fotbalul „mic” pleacă la drum

Dacă până acum câteva zile puteam urmări doar evoluția Concordiei Chiajna, pe prima scenă, din acest week-end toți iubitorii fotbalului din Ilfov au putut merge pe stadioane! A început „fotbalul mic”, adică eșaloanele II, III și IV!

Federaţia Română de Fotbal a decis ca începutul campionatelor Ligii a II-a şi a III a să nu mai fie stopat, deşi s-a pus în discuţie amânarea cu încă o săptămână a competiţiilor. Prin urmare, întrecerile la Liga a III-a vor începe pe 31 august, în timp ce la Liga a II-a se va da startul pe 1 septembrie. “S-a decis ca sezonul să înceapă la data stabilită. Nu se mai amână începerea campionatului. Seriile şi ţintarul rămân la fel. Cine poate continuă, cine nu, nu”, a declarat Gheorghe Constantin, reprezen-tant al cluburilor de Liga a II-a.

CS Otopeni, la ­promovare

Ilfovul este reprezentat în Liga a II-a, de două echipe. În primul rând, de CS Otopeni, care a debutat la Galați, cu Dunărea, și a obținut o victorie superbă, 2-0, go-luri Florin Manea (min 2, penalty) și Clement Pă­limaru (min 10), și acumulează puncte pentru a ataca promovarea. Ultimele amicale l au lămurit pe Viorel Ion în ceea ce privește lotul din acest moment al Otopeniului, alcătuit din Bucuroiu, Oltean, Pânzaru (portari), Cl. Dumitrescu, Vătavu, C. Marin, Răvoiu, B. Dumitru, Vlaicu, Antoche, Bardu, Dedu, S. Pană, L. Pârvu, Otvoş, Manea, Ghiţă, Marcu, V. Alexandru, G. Ion, Iliescu, M. Roman, Pălimaru, Bucă și Silviu Radu.

Și „telenovela” Buftea s-a încheiat fericit – sperăm că pentru întregul campionat, nu pentru o etapă-două! – și visul celor de la Buftea de a juca în Liga a II-a s-a îm-plinit. E drept, în prima etapă, cu un 3-0 înregistrat la masa verde, cei din Buftea beneficiind de retragerea echipei FCM Bacău!

Serie ilfoveană în Liga a III-a

În Liga a III-a avem parte de o serie ilfoveană, cu 10 echipe de la noi din județ și doar trei din afară, FCM Alexandria, Vişina Nouă şi FC Caracal! Decizia FRF de a pune toate echipele din Ilfov în aceeași serie – până acum formațiile din județul nostru erau împărțite în 2-3 serii – a stârnit și bucurie, și supărare, în funcție de obiecti-vele fiecăruia. Ast­fel, echipele cu un buget redus au fost mai mult decât fericite, căci deplasările vor fi scurte, iar cheltuielile de cazare inexistente, în timp ce echipele cu pretenții la promovare sunt un pic nemulțumite de faptul că seria este, din punct de vedere sportiv, foarte puternică. Rezultatele primei etape: CS Ştefăneşti – ACS Berceni 2-3, Concordia II Chiajna – FC Voluntari 1-3, CS Baloteşti – Inter Clinceni 1-1, Progresul Cernica – CS Vişina Nouă 4-2, FC Caracal – CS Tunari 2-0, CS Afumaţi – Viitorul Domneşti 0-1, FCM Alexandria a stat.

A plecat la drum și Liga a IV Ilfov. Primele rezultate: CS Corbeanca – FC Viitorul Găneasa 11-1, CS Snagov – Viitorul Dragomirești 3-0, Viitorul Petrăchioaia – CS Ciorogârla 1-1, AS Vulturul Pasărea – ACS Măgurele 2-0, Voința Periș – CS Ștefănești II 4-2, AS Glina – Pescărușul Grădiștea 0-1, AS Codrii Moara Vlăsiei – CS Popești Leordeni 0-4.

Chiajna pierde în 180 de minute toate aprecierile de până acum…

Concordia Chiajna a pierdut la scor de tenis, 3-6, meciul cu Astra Ploiești din etapa a 6-a a Ligii I la fotbal, apoi a fost învinsă și acasă, 0-2, de U Cluj, în etapa a 7-a, iar țapul ispășitor a fost considerat Florin Maxim, fostul jucător al Sportului Studențesc fiind exclus din lot.

După 45 de minute de joc, iubitorii de fotbal din Ilfov și din Chiaj­na probabil că se frecau la ochi privind spre tabela de marcaj: Astra Ploiești-Concordia Chiaj­na 5-1! După ce, în primele cinci etape de campionat, adică după 450 de minute de joc, Concordia primise numai trei goluri, în numai 45 de minute (de fapt, doar 38, căci scorul pauzei era consemnat încă din acest minut!) disputate la Ploiești au încasat cinci!

Țapul ispășitor pentru acest insucces a fost considerat fostul internațional Florin Maxim, ex-Sportul Stundețesc, ex-FC Ti­mișoara, care după evoluția de la Ploiești a și fost scos din lotul Concordiei, se pare că definitiv! Prestaţia sa a fost taxată aspru de conducerea clubului ilfovean, care a decis scoaterea sa din lot, la cererea princi-palului Ilie Stan. Florin Maxim (31 de ani), transferat la începutul sezonului 2012/2013, a fost pus pe lista de transferuri, iar Consiliul de Administraţie al Clubului Sportiv Concordia Chiajna a aprobat cererea antrenorului.

Din păcate pentru Chiajna, prestația slabă a echipei a continuat și în etapa a 7-a, Concordia pierzând acasă, de această dată fără Maxim, cu 0-2, meciul cu U Cluj! Acum cine a mai fost de vină?