Prin iarnă și frig, asemeni soldatului sovietic, Liga I merge înainte: oficialii au decis sa nu amâne pentru la primăvară desfășurarea ultimelor două runde din acest an, așa că se va juca până aproape de Crăciun!

Meciurile etapelor a XVIII-a și a XIX-a din cadrul Ligii I și restanţele Astra-Steaua și Concordia-Viitorul, din etapa a II-a, se vor desfășura conform programului competiţional stabilit de Comitetul Executiv al FRF, a anunţat secretarul general al LPF, Justin Ștefan. El a precizat că în cazul în care condiţiile meteorologice vor pune în pericol disputarea unor partide, „se vor adopta soluţiile regulamentare în cazul acelor meciuri“.

În ultima perioadă, oficialii mai multor cluburi s-au declarat în favoarea amânării primelor două etape din retur programate în acest an, din cauza terenurilor îngheţate. Ca și alte cluburi din Liga I, și Concordia Chiajna a susținut ideea amânării rundelor.

La Chiajna se poate, dar e frig rău…

Primarul localității Chiajna, Mircea Minea, s-a arătat uimit de decizia LPF prin care s-a decis să se joace încă două etape din retur în acest an. ”Din punct de vedere al logisticii, facem față, dar e inuman să joci fotbal în plină iarnă… În ciuda speculațiilor din presă, stadionul nostru dispune de instalație de încălzire, dar a fost extrem de solicitat în ultima vreme din cauza faptului că la noi joacă și Viitorul Constanța. La temperature joase, nici instalația nu face față și, cum prognoza nu este deloc îmbucurătoare, ne așteptăm să se joace fotbal pe zăpadă. Clubul nostru dorește să joace restanța cu Viitorul, dar nu și celelalte partide programate în această lună. Dorim ca LPF să-și reconsidere poziția față de decizia luată, să dea dovadă de înțelepciune și să amâne primele etape din retur, pentru binele fotbalului”, a conchis edilul Chiajnei.

Până atunci, însă, Concordia continuă șirul victoriilor învingând, scor 2-1, într-o partidă contând pentru ultima etapă a turului sezonului 2013/2014. Ca în mai toate etapele acestui sezon, ilfovenii au avut mari probleme de lot. “A fost un joc greu, mai ales din cauza jucătorilor pe care nu i-am avut la dispoziție. În afara lui Melinte și Crețu, ambii suspendați, la încălzire l-am pierdut și pe Coșereanu, care este suspect de ciupitură de menisc. Noi suntem o echipă care joacă fotbal, care are nevoie de terenuri bune, nu de suprafețe înghețate. N-aș fi de acord să jucăm niciun meci în astfel de condiții. Cel mai important este că, după cinci luni de pregătire, acum putem bate pe oricine“, a spus Ionuț Chirilă, care la acest meci s-a bazat pe Râmniceanu – Dima, Leca, Bambara, Bucurică – Ispir (Savin ’72), Roșu – Onduku (Strătilă ’68), Purece (Ganea ’81), Serediuc – Welington. 

În prima etapă a returului, vineri, 13 decembrie, Concordia Chiajna va juca acasă cu FC Vaslui de la ora 17:30.