Gabriel Lupulescu a devenit oficial primar al orașului Bragadiru, după ceremonia de învestire care a avut loc, marți, 20 iulie, în prezența prefectului Daniel Tudorel Zamfir, a consilierilor locali, dar și a numeroase oficialități ale județului, ocazie cu care noul edil a depus jurământul pentru mandatul care i-a fost validat de Judecătoria Cornetu.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 559, ediția print

Consilierii aleși în orașul Bragadiru au fost convocați marți, 20 iulie, la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu”, prin Ordinul Prefectului județului Ilfov, pentru ceremonia de învestire a noului primar al orașului Bragadiru.

”În conformitate cu prevederile legale prevăzute în Ordonanța de Urgență a Guvenului 57/2019, astăzi a fost convocat Consiliul Local al orașului Bragadiru, în ședință extraordinară, având pe ordinea de zi două puncte cu o importanță deosebită: unul fiind cel al ceremoniei de depunere a jurământului de către primarul care a fost ales, în urma alegerilor parțiale din 27 iunie 2021”, a anunțat, Daniel Tudorel Zamfir, prefectul județului Ilfov.

Secretarul general al UAT Bragadiru, Veronica Ioniță, a anunțat că la ceremonie sunt prezenți 19 consilieri locali, fiind astfel întrunit cvorumul necesar pentru buna desfășurare a ședinței.

Evenimentul a fost onorat și de prezența subprefectului Andrei Scutelnicu, cât și a lui Andrei Surdu, primarul comunei Zâmbreni, raionul Ialoveni, Republica Moldova.

Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Bragadiru cu atribuții de secretar general a prezentat încheierea de ședință privind validarea primarului, din camera de consiliu, din data de 15.07.2021 a Judecătoriei Cornetu, secția Civilă: ”Admite cererea de validare alegere primar. Validează alegerea pentru funcţia de Primar al orașului Bragadiru a domnului Lupulescu Gabriel, candidat al Partidului Național Liberal. Executorie. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică a prezentei încheieri. Cererea de apel se depune la Tribunalul Ilfov. Prezenta hotărâre privind validarea Primarului orașului Bragadiru se va comunica de îndată Prefectului Județului Ilfov şi Secretarului General al orașului Bragadiru. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, data de 15.07.2021”. Încheiere ce a rămas definitivă la data de 19.07.2021, a mai anunțat secretarul general al primăriei.

Gabriel Lupulescu a fost invitat apoi să depună jurământul cu mâna dreaptă pe Biblie: ”Jur să respect Constițuția și legile țării și să fac cu bună credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor orașului Bragadiru. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”. ­Edilul a fost  rugat apoi, ca în noua sa calitate, să adreseze câteva cuvinte celor prezenți. Cu această ocazie, Gabriel Lupulescu a precizat: ”Am venit la primărie cu inima și cu gândul deschis, să fac treabă. Nu vreau multe vorbe acum. Vreau să vorbim în fiecare an, să vedem ce am realizat. Vă mulțumesc mult pentru prezență!”.

Prefect: ”Să depuneți toate eforturile pentru ca acest oraș să se dezvolte!”

La rândul său, prefectul Daniel Tudorel Zamfir a precizat: ”Mă aflu astăzi aici, având în vedere ocazia deosebită, am venit cu plăcere și vă doresc, domnule primar, să aveți un mandat liniștit, plin de realizări, și să nu uitați niciodată, în niciun moment, ceea ce ați jurat. Trebuie să munciți în folosul cetățenilor, trebuie să depuneți toate eforturile pentru ca acest oraș să se dezvolte și să ajungă acolo unde îi este locul, în rândul orașelor europene. Sunt convins că știți că aveți nevoie de ajutorul domnilor și doamnelor consilieri pe care îi aveți în Consiliul Local, aveți nevoie de sprijinul cetățenilor și vă doresc ca de fiecare dată când ajungeți să le comunicați, așa cum ați spus, la sfârșitul anului sau la termenul pe care îl stabiliți de comun acord, să le spuneți cetățenilor ceea ce ați realizat și că sunteți permanent în contact și că munciți pentru cetățeni. Vă doresc tuturor multă sănătate, să ne revedem sănătoși și să fiți alături de dl. primar, de domnii consilieri, pentru ca împreună acest oraș să se dezvolte și să vă fie bine tuturor”.

”Pentru ca Bragadiru să devină cel mai frumos și prosper oraș din județul Ilfov”

”Astăzi (n.r. – 20 iulie), am fost învestit oficial în funcția de primar al orașului Bragadiru, o funcție care mă onorează și mă responsabilizează. Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată și pentru că m-ați primit în echipa voastră. Vreau să le mulțumesc și colegilor mei din administrația locală a orașului Bragadiru, primarilor PNL, conducerii Consiliului Județean Ilfov pentru susținerea acordată la aceste alegeri. Vom face tot ce depinde de noi pentru a ne respecta angajamentele și pentru a nu vă dezamăgi pe dumneavoastră, locuitorii acestui oraș, indiferent de candidatul pentru care v-ați exprimat opțiunea pe 27 iunie. Vom continua să facem echipă, împreună, pentru a transforma Bragadiru în cel mai frumos și prosper oraș din județul Ilfov!”, a mai anunțat, pe rețelele de socializare, noul primar al orașului Bragadiru.

Reamintim că Gabriel Lupulescu, candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Bragadiru, a câștigat detașat alegerile locale parțiale din data de 27 iunie 2021. Gabriel Lupulescu a obținut, potrivit numărătorii paralele, peste 1.000 de voturi peste candidații PMP-USR și AUR. La aceste alegeri, din totalul celor 22.270 de alegători înscriși pe listele permanente și complementare au fost prezenți 7.784 de alegători. De asemenea, 560 de persoane au votat pe liste suplimentare, iar pentru trei persoane a fost solicitată urna mobilă.