Voluntarii de la Paraclisul Catedralei  Naționale, în parteneriat cu Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, au organizat, recent, o nouă acțiune de suflet. De data aceasta, ei au vizitat  Centrul de zi “Eu și Prietenii Mei”, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, care susține copii din clasele I-VIII proveniți din familii aflate în dificultate de pe raza sectorului 4. 

 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 559, ediția print

Împreună au adus câte un zâmbet pe buzele a 24 de copii greu încercați de viață. Voluntarii le-au dăruit acuarele, pensule și pânze, pe care micuții au pictat câte un desen despre vacanța de vară. În timpul creației, aceștia s-au bucurat de acorduri de pian și de chitară, au cântat și au dansat în voie. Le-au fost alături artistul plastic Delia Lungan, pianistul Andi Marian Scurtu și cantautorul Felicia Popescu. “Întotdeauna ne-am gândit că un centru de zi trebuie să fie în sânul comunității și copiii de aici să se simtă integrați în comunitate, de aceea colaborăm foarte bine cu Biserica. Am desfășurat tot felul de activități cu ocazia diverselor evenimente, de Crăciun, Paște. Am avut expoziții hand made, am cântat în biserică, am jucat hore în curtea centrului împreună cu enoriașii. Am organizat multe activități împreună și cred că așa trebuie să funcționăm, în felul acesta schimbăm percepția comunității și copii se vor simții mai integrați, iar noi ne vom simți bine împreună”, a spus Mariana Lefter, șeful Centrului de zi “Eu și Prietenii Mei”.

“Continuăm să educăm tinerii în spiritul valorilor neamului românesc”

 “Ziua de astăzi a continuat seria de evenimente care au menirea de ai apropia pe tineri de artă, de cultură și de tot ceea ce înseamnă patrimoniu. Am continuat astfel în același spirit al parteneriatului cu echipa voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale să educăm tinerii în spiritul valorilor neamului românesc”, a explicat Adriana Barbu, reprezentantul Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”.
Și coordonatorul grupului de voluntari ne-a împărtășit frânturi din frumusețea și importanța activității distractive dedicate acestor copii pe umerii cărora apasă greutăți mari. 

“A fost o zi plină de culoare, cântec și voie bună. O zi frumoasă, care i-a bucurat foarte mult pe beneficiarii acestui centru, copii frumoși cu care am pictat, cu care ne-am jucat și cu care am ascultat frumoasele cântece interpretate de invitații noștri. Exact cum spunea și cântecul «Ce mică-i vacanța mare!», putem face atât de multe lucruri în această perioadă. Prin desfășurarea acestui tip de activități aducem bucuria în mijlocul comunității. Cu toții simțim nevoia să ne deschidem, să fim aproape unii de alții, deoarece am stat foarte mult timp în izolare din cauza restricțiilor perioadei pandemice”, a spus Dănuți Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. După multele ore de distracție și activități recreative, voluntarii Paraclisului Catedralei  Naționale i-au înveselit pe toți cei 24 de copii oferindu-le daruri frumoase.