Un studiu realizat în România la începutul anului a arătat că 43% dintre copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani nu practică nicio activitate sportivă. Prin campania “Mulțumesc, mamă!” este încurajată implicarea tinerilor în sport.
La tabăra desfășurată la baza sportivă a Comitetului Olimpic și Sportiv Român de la Izvorani au participat 100 de elevi din toată țara, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Toți suntem conștienți de importanța pe care activitățile sportive o au asupra dezvoltării fizice și emoționale a copilului. Se știe că un copil care desfășoară o activi-tate fizică mai intensă se dezvoltă mult mai armonios, capătă încredere în forțele proprii, iar rezultatele școlare sunt foarte bune. De aceea, dezvoltarea prin mișcare este o idee excepțională pentru copilul mic. “Generații succesive de olimpici români ne-au demonstrat cât de important este sportul în dezvoltarea tinerilor. Iar când părinții lor îi susțin, rezultatele nu pot fi decât extraordinare pentru toți cei implicați. Prin astfel de evenimente sportive, dedicate celor mici, vrem să atragem cât mai mulți copii către un stil de viață sănătos, armonios“, a declarat fosta atletă Ionela Țârlea, acum expert marketing al C.O.S.R. Cele șapte zile, pe care le-au petrecut elevii în baza sportivă de la Izvorani, au fost suficiente ca să le canalizeze atenția spre unul din cele 5 sporturi: judo, tenis de câmp, tenis de masă, înot și baschet.
Cei 100 de copii, (50 din clasele I – IV și 50 din clasele V – VIII) au avut, timp de o săptămână, un program intensiv de inițiere, fiecare grupă de câte 20 de copii practicând, prin rotație, toate cele 5 sporturi.
Mai mult decât încântați, copiii au primit foarte bine programul și, curioși, au încercat în fiecare zi a taberei să se inițieze în disciplina impusă. Unora nu le-a fost ușor deloc. Alții în schimb, au făcut față cu brio provocărilor.
Taberele vocative sunt foarte interesante și educative și trebuie remarcate, deoarece se organizează foarte rar în România astfel de acțiuni la nivel național. Ar fi bi-ne să auzim de tabere de acest gen tot mai des, spre binele copiilor noștri.