Bogdan Stelea, portarul naționalei „Generației de Aur” a fotbalului românesc, a fost numit în funcția de antrenor principal al Viitorului Voluntari, echipă patronată de Gică Hagi.

În funcția de director general la FC Viitorul a fost numit Narcis Răducan, fost director sportiv la Steaua București și manager general la Oțelul Galați, acesta semnând un contract pe patru sezoane.

Alături de Stelea, se vor afla antrenorul secund Constantin Schumacher și preparatorul fizic spaniol Alberto Berrocal Correa.

Pentru a ajunge la Viitorul, Stelea a renunțat la lotul național de tineret, justificând de ce a ales echipa patronată de Hagi. „Înainte să vorbim efectiv despre posibilitatea ca eu să preiau banca tehnică a Viitorului mai schimbam idei, uneori ajungeam să cădem de acord, alte dăţi nu se întâmpla acest lucru. Sunt convins că vom realiza lucruri pozitive și vom evolua. Discuţiile au fost intense în ultima vreme, m-am simţit foarte onorat și am acceptat fără să am vreo îndoială“, a spus Bogdan Stelea într-o conferinţă de presă. Antrenorul Viitorului a trasat deja obiectivele pentru noul sezon, iar acestea nu se referă la un anumit loc în clasament. „Îmi place să fac parte dintr-un proiect serios, care este conceput pe un termen lung, care își propune performanţă. Un motiv în plus e că trebuie să lucrez cu jucători tineri, care au mult entuziasm, dornici să înveţe în orice moment. Sunt capacitat să controlez acest entuziasm, uneori jucătorii pot să cadă foarte ușor, au nevoie de oameni care să le inspire încredere. În ultimii doi ani, Viitorul a avut o situaţie dificilă, a luptat o bună bucată de vreme pentru salvarea de la retrogradare. În momentul în care reușești să treci peste o asemenea situaţie, demonstrezi că poţi face faţă unei presiuni și poţi pe viitor să lupţi și pentru obiective mai măreţe. Sunt foarte iluzionat de această ocazie, vreau să devenim o echipă bună, respectată, pentru asta vom lucra în fiecare zi. Acest lucru îmi dă o mare încredere“, a mai spus Stelea.

Hagi se pregătește de Liga I

Marea surpriză a Viitorului ar putea fi Hagi. Ianis Hagi. „Seniorul” a declarat că fiul său se va alătura lotului de seniori al echipei Viitorul Voluntari și ar putea debuta în Liga 1 în sezonul care va începe la finalul lunii. „Dacă Ianis va fi pregătit, o să debuteze. E tânăr, trebuie să avem grijă de el și să vedem dacă face față. Jocurile de pregătire și antrenamentele vor fi dure. În momentul în care vedem că poate face pasul o să debuteze”, a declarat antrenorul Bogdan Stelea.

Programul Ligii I. Runda I

A fost publicat programul turului Ligii I. Iată prima rundă, care va avea primul meci pe 26 iulie: Rapid-Steaua, CSU Craiova-Pandurii Tg Jiu, CFR Cluj-Ceahlăul Piatra Neamţ, ASA Tg Mureș- 

U Cluj, Concordia Chiajna-Astra Giurgiu, Dinamo-Oţelul Galaţi, FC Brașov-Petrolul Ploiești, FC Botoșani-Gaz Metan Mediaș, CSMS Iași-Viitorul.