CICLISM. Poliţiștii fac percheziţii la sediul Federaţiei Române de Ciclism, într-un dosar privind infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual și evaziune fiscală, în care sunt suspectaţi președintele și secretarul FRC, precum și administratorii unor firme. Poliţiștii Direcţiei pentru Investigarea Fraudelor suspectează că președintele și secretarul Federaţiei Române de Ciclism (FRC) ar fi comis infracţiuni de abuz în serviciu, delapidare, fals sub semnătură privată și uz de fals. Concret, deși niciun sportiv român nu a participat la Campionatul Mondial din SUA, președintele și secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca să achiziţioneze, la suprapreţ, rechizite, hârtie igienică și detergenţi. Din câte se pare, principalul vizat pare a fi fostul președinte al FRC, Ion Badea.


TENIS. Lucrările la Academia de Tenis, care va fi construită în Complexul Sportiv „Lia Manoliu“, încep în iulie, obiectivul urmând a fi finalizat până la sfârșitul anului, a anunţat primarul Capitalei Sorin Oprescu. Prin proiect se propune realizarea a șase terenuri de tenis, precum și a două clădiri anexă, care să adăpostească majoritatea funcţiunilor ce ţin de activitatea sportivă. Valoarea totală a contractului este de 4,5 milioane lei, fără TVA.

Primarul a mai spus că, în prezent, se derulează procedura de evaluare a ofertelor pentru desemnarea constructorului Arenei Multifuncţionale, care va fi construită tot în Complexul „Lia Manoliu“, pe un teren de 4,5 ha. Valoarea estimată a acestui obiectiv este de 290 milioane de lei, fără TVA.


GIMNASTICĂ AEROBICĂ. Delegaţia României a încheiat participarea la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Cancun cu un bilanţ de cinci medalii, trei de aur și două de argint. În prima zi de finale, România a cucerit medalia de argint la echipe, în componenţa Corina Constantin, Bianca Becze, Marius Petrușe, Anca Surdu, Andreea Bogati, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Alina Radu și Marius Gavriloaie, urmată de medalia de argint la individual feminin, câștigată de Corina Constantin, dar și cea de aur la trio feminin, în componenţa Corina Constantin, Anca Surdu și Andreea Bogati. În a doua zi a finalelor, Marius Ciprian Petrușe și Maria Bianca Bencze au cucerit medaliile de aur în proba de perechi mixte, în timp ce a treia medalie de aur a fost câștigată, în proba de grup, de Anca Claudia Surdu, Maria Bianca Becze, Andreea Bogati, Oana Corina Constantin și Bianca Maria Gorgovan.