Conferință extraordinară, la Snagov, în prezența președintelui PSD, Liviu Dragnea

Consilierul judeţean Gheorghe Bolintineanu a fost ales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Ilfov, în cadrul conferinţei extraordinare de alegeri la care, alături de cei 506 delegaţi, a participat şi liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea. Ca şi celelalte formaţiuni politice, şi social-democraţii au astfel de şedinţe în care se organizează în perspectiva scrutinului pentru Parlamentul European. PSD îşi va stabili candidaţii în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional, însă Liviu Dragnea a anunţat deja că va propune colegilor săi ca Rovana Plumb să deschidă lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 444

La Conferința Extraordinară de la Snagov au fost prezenți primari şi reprezentanţi în administraţia locală, alături de Liviu Dragnea şi alţi lideri de la nivel naţional, precum secretarul general Codrin Ştefănescu, trezorierul Mircea Drăghici, președintele Organizației Pensionarilor Social-Democrați, Ion Popa, președintele PES, Victor Negrescu și europarlamentarul Ana-Claudia Țapardel. La finalul Conferinţei, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că “un guvern care nu se gândește că nimeni nu trebuie lăsat în urmă este un guvern anti-național”.

Gheorghe Bolintineanu a deţinut anterior funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei, funcţie în care a fost numit după ce, în noiembrie 2018, Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a decis dizolvarea Biroului permanent al PSD Ilfov.

Aleşii locali sociali-democraţi din Ilfov i-au promis preşedintelui PSD, prin vocea reprezentantului PSD Voluntari, Dan Leasă, că vor câştiga la următoarele alegeri locale Consiliul Judeţean, dar i-au cerut lui Liviu Dragnea să promită că va câştiga, la rândul său, alegerile prezidenţiale.

Bucureștiul și Ilfovul să fie ”un corp comun”

Preşedintele filialei PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, prezent la eveniment, a subliniat, cu acest prilej, că Bucureştiul şi Ilfovul trebuie să fie un „corp comun”. „Sunt onorat să particip la această conferinţă şi vă spun că, înainte de orice, aşa cum spune sloganul nostru de campanie, «Patrioţi în Europa!», trebuie să facem un lucru esenţial pentru viitorul partidului nostru, să alegem patrioţi în conducerile judeţene ale acestui partid. Nu trebuie să mai permitem să fie conduse de oameni care trădează atunci când ajung şi obţin ceea ce şi-au propus, primul lucru pe care îl fac ne trădează pe noi. Aşa cum în Europa trebuie să trimitem patrioţi, oameni care să iubească acest popor şi să lupte pentru drepturile noastre, aşa trebuie să facem şi aici, în organizaţiile judeţene. Gigi Bolintineanu îmi este prieten şi sper din tot sufletul ca astăzi dumneavoastră să îl alegeţi preşedinte. (…) Şi, cel mai important lucru, şi trebuie să ne gândim serios la acest lucru, este faptul că Bucureştiul şi Ilfovul trebuie să fie un corp comun. Împreună trebuie să facem ceea ce oricum facem pentru România, avem cea mai mare pondere în tot ceea ce reprezintă economia acestei ţări, şi cred că trebuie să fie şi un semnal pentru competitorii noştri politici să înţeleagă că Bucureştiul şi Ilfovul dau ora exactă în politica României”, a precizat Gabriel Mutu.

Snagov, un sprijin al PSD

Marian Oancea, primarul orașului Snagov a declarat , la rândul său: ”Vă mulțumesc că ați venit în localitatea noastră frumoasă, localitatea Snagov. Vă asigur și eu și locuitorii comunei Snagov că vom lupta să menținem această localitate și să fie un sprijin al PSD. Urez succes noii conduceri a organizației PSD Ilfov și numai bine”.

Petre Gheorghe, primarul comunei 1 Decembrie a precizat: ”Aș vrea să îmi exprim și eu bucuria că astăzi, într-un moment de sărbătoare pentru organizația județeană Ilfov, domnul președinte Liviu Dragnea a ales să fie alături de noi, împreună cu  domnul secretar general Codrin Ștefănescu și cu ceilalți invitați de seamă. Aș rămâne ­într-un registru al următoarelor alegeri, și anume alegerilor parlamentare. Aș face referire la faptul că noi, cei din sală, suntem motivați, avem resurse foarte multe să mergem în fața românilor, să le cerem votul, astfel încât să trimitem  în continuare la Bruxelles persoane care să ne reprezinte țara cu mândrie și în folosul țării noastre. (…) Vreau să aveți încredere și să mergeți cu inima deschisă în fața oamenilor, să vorbiți despre lucrurile pe care europarlamentarii noștri le-au făcut acolo. (…) Să aveți încredere și curaj să mergeți în următoarea campanie să luăm voturile necesare și să avem cea mai bună reprezentare, așa cum am avut-o și până acum.

Fostul ministru delegat al Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a susţinut că „PSD va câştiga alegerile pentru Parlamentul European”. „Este timpul să avem curaj, este timpul să vorbim despre ceea ce înseamnă PSD, este timpul ca fiecare din această ţară să aibă curajul preşedintelui Liviu Dragnea, spunând lucrurilor pe nume. (…) M-am săturat ca adversarii noştri de dreapta să spună despre noi că avem ceva cu Europa, în contextul în care ei, în fruntea PNL, au oameni cu studiile la Moscova, au oameni, mai nou, pe listă, care au criticat tot timpul Uniunea Europeană. Şi spun despre noi că nu suntem cu Europa? M-am săturat ca ei, de dreapta, să spună că vrem să ducem ţara spre est, în condiţiile în care PSD a adus această ţară în NATO şi UE. M-am săturat ca cei de dreapta să vină acum la Bucureşti, să facă un congres şi să critice România, să îi critice pe români, să îi arate cu degetul pe românii care trăiesc în afara ţării, să spună despre noi că, vezi Doamne, suntem cetăţeni de rang secund. Este timpul, dragi colegi, să avem curajul să spunem că suntem social-democraţi şi că vrem binele acestei ţări în UE. Este timpul să fim mai siguri pe noi, să vorbim de ceea ce ne uneşte, de ceea ce putem face împreună”, a punctat Victor Negrescu.

Mesaj mobilizator

Eurodeputatul Claudia Ţapardel a transmis un mesaj mobilizator în contextul alegerilor europarlamentare, subliniind importanţa scrutinului pentru PE din luna mai. Claudia Țapardel i-a cerut preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să îşi asume o candidatură la Preşedinţia României. Europarlamentarul Claudia Țapardel a declarat că guvernul PSD-ALDE este cel mai performant guvern social-democrat, nu din România, ci din Europa. “Guvernul PSD-ALDE este cel mai performant guvern social-democrat, nu din România, ci din Europa. Aceasta este realitatea. România este cea mai puternică țară condusă de un guvern social-democrat din Europa și acest lucru deranjează”, a spus Claudia Țapardel.

“Trebuie să le spuneți oamenilor, să-i ajutați să le spuneți adevărul. Suntem un partid mare, am făcut programe în primul rând pentru oameni. În centrul oricăror programe ale noastre este omul, nu instituția, nici sistemul, paralel sau neparalel. Un guvern care nu se gândește că nimeni nu trebuie lăsat în urmă este un guvern anti-național”, a afirmat Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, le-a transmis colegilor de partid că trebuie să meargă la luptă cu inima deschisă și cu mult curaj. “Mergeți la această luptă cu inima deschisă și cu mult curaj, așa cum suntem noi, PSD-iștii, pentru că noi știm că avem dreptate și ei nu”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Președintele OPSD a declarat că “Organizația PSD își va dovedi măsura prin modul în care va acționa și se va prezenta la alegerile europarlamentare și prezidențiale”. “În sectorul Agricol Ilfov avem cei mai minunați oameni și Organizația PSD, în perioada următoare, își va dovedi măsura prin modul în care va acționa și se va prezenta la alegerile europarlamentare și prezidențiale”, a spus Ion Popa, preșe­dintele organizației de pensionari.

Preşedintele PSD a declarat, în conferinţa de presă susţinută după alegerile Organizaţiei Judeţene Ilfov, că social-democraţii când vorbesc despre patriotism vorbesc din suflet. „Noi, când vorbim de patriotism, vorbim din suflet. Sigur că ne atacă ­mulţi, sigur că ne vor ataca mulţi, dar este ţara noastră, pe care o iubim, pe care vrem să o apărăm, care vrem să fie o ţară care să aibă respect din partea tuturor, aşa cum şi noi arătăm respect. O ţară în care vrem ca copiii noştri să aibă drepturi egale cu copiii din UE, în care vrem ca firmele cu capital românesc să fie tratate egal, aşa cum şi noi tratăm cu respect toate companiile străine care vin în România”, a spus Liviu Dragnea.

Petre Iacob, primarul orașului Popești Leordeni: ”Vreau să vă asigur că voi face tot ce este posibil ca în județul Ilfov și localitatea pe care o administrez să câștigăm. PSD este un partid bine organizat și asta am dovedit-o de fiecare dată. (…) Nu este simplu. Ne așteaptă două bătălii, una la pentru parlamentare și una la prezidențiale. Trebuie să ne facem datoria. Nu intrați în jocurile nimănui, nu încercați să  discutați cu nimeni. Vor fi multe presiuni. Am venit cu îndemnul de a ieși masiv la vot. Și vom dovedi încă o dată că suntem cel mai mare partid din România și cel mai puternic”.

Un nou început

Noul  președinte al organizației PSD Ilfov, Gheorghe Bolintineanu:  ”Permiteți ca primul mesaj pe care îl transmit în calitate de președinte al PSD Ilfov să fie un  mesaj în primul rând de mulțumire, adresat tuturor colegilor care au înțeles importanța acestui nou început  și care m-au învestit cu încrederea lor pentru a-i reprezenta în acest for de conducere. Votul pe care mi l-ați acordat astăzi mă onorează și totodată mă responsabilizează și vă mărturisesc pe drumul pe care îl avem de parcurs împreună în următorii ani, cu inima deschisă și cu convingerea că vom lucra foarte bine împreună,  că vom forma o echipă care va lua cele mai bune rezultate, cele mai bune decizii pentru organizația județeană, pentru fiecare organizație locală în parte și pentru noi toți, pentru toți ilfovenii”.