De fiecare dată când am trecut prin comuna Cornetu, am fost plăcut impresionat de înfățișarea localității. Dar mai ales de zona, să-i spunem, centrală. Aici îți atrag atenția curățenia și aspectul îngrijit al acestei părți a comunei. Semn că localitatea se află pe mâinile unor oameni gospodari.
Zilele trecute, am vizitat, din nou, așezarea din vecinătatea Argeșului. Ne-a întâmpinat o, deja, veche cunoștință de-a noastră, viceprimarul Ion Stanciu. Domnia sa ne-a povestit ce se mai întâmplă în comună. „Am început lucrările la extinderea școlii. Cum știți, vom construi încă 8 clase noi. Încercăm să terminăm cât mai repede, pentru ca, în toamnă, elevii să se bucure de spații noi și moderne de învățătură”, ne spune, cu satisfacție, viceprimarul. În 2-3 săptămâni, ne informează Ion Stanciu, se va face recepția sălii multifuncționale de lângă grădiniță. Aici se vor putea organiza diferite evenimente, cum ar fi nunți, botezuri sau parastase pentru sume modice. Sala este dotată și cu o bucătărie, astfel că organizatorii se pot gospodări prin mijloace proprii.
Operațiunea „Canalizarea”
În această perioadă, lucrările de canalizare continuă în toată comuna, atât în Cornetu cât și în Buda. În Cornetu este schimbată vechea conductă de canalizare, care nu mai corespunde cerințelor actuale. Dar, pentru că nu se mai găsesc schițele vechilor rețele de gaz și electricitate sau de apă, apar tot soiul de incidente. Astfel, cu ceva vreme în urmă, un „Dorel” a secționat un cablu de alimentare cu energie electrică, exact ca în reclamă. „Senzația mea este că SC Canal-Apă Ilfov lucrează cam haotic. Pe unele străzi se poate lucra mecanizat, pe altele nu, din cauza conductelor de gaz”, ne spune Ion Stanciu. Oricum, aflăm de la viceprimar, a mai rămas mai puțin de 50% din teritoriul comunei care nu are, încă, rețea de canalizare și apă.
Curățenia, pe banii primăriei
Din 8 iulie, în zona cartierului de blocuri din Cornetu acționează echipe de la REBU, care asigură curățenia stradală. Totul pe banii primăriei, care, în urma nemulțumirii cetățenilor, a desființat taxa pe habitat, în valoare de 30 de lei/persoană/an. Într-adevăr, pentru familiile mai numeroase, această taxă era o corvoadă. Dar iată că primăria a găsit o soluție și pentru această problemă.
Așadar, vechea zicală care spune că „omul sfințește locul” e valabilă pe deplin pentru edilii cornețeni. Pentru că, așa cum arătam într-un articol anterior, principala preocupare a acestora este bunăstarea și confortul cetățeanului.