Grădina cu ierburi aromatice din bucătărie înseamnă o sursă practic inepuizabilă de plante proaspete pentru tot ceea ce pregătești în casă.

O grădină cu ierburi aromatice în bucătărie este ușor de îngrijit pentru că acestea nu cresc foarte mari, sunt spornice și asigură  un decor frumos bucătăriei.

Plantele aromatice care se pretează cel mai bine pentru a fi crescute în grădina cu ierburi aromatice din bucătărie sunt: busuiocul, pătrunjelul, mărarul, dar și cimbrul, menta și arpagicul.

Pentru o grădină cu plante aromatice reușită trebuie să respecți câțiva pași.

Pasul 1

Folosește vase individuale pentru fiecare tip de plantă. Pune un centimetru de pietriș în partea de jos a vaselor. Umple recipientele până la jumătate cu pământ special de flori și adaugă îngrășământ organic.

Pasul 2

Alege ierburile aromatice pe care vrei să le ai mereu proaspete în funcție de condițiile din bucătăria ta. Unele au nevoie de multă lumină, altele preferă umbra. Plantează răsadurile sau semințele. E mai simplu cu răsaduri și mai ieftin cu semințe.

Pasul 3

Plantele pot fi “recoltate” în circa două-trei săptămâni după plantare. În acest timp udă cu atenție ierburile aromatice. Rotește periodic vasele din grădină cu plante aromatice din bucătărie, pentru ca acestea să crească uniform și să nu se încline spre lumina.

Pasul 4

Poți rupe sau tăia frunzele din tufele de plante aromatice, dar niciodată prea mult. Udă zilnic plantele și oferă-le constant îngrășăminte naturale.