Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat efectuarea unor acțiuni de prevenire și de informare în ceea ce privește jocul ”Balena Albastră” în școlile din Capitală.

Oficialul a susținut că a discutat și cu primarul general, Gabriela Firea, marți urmând să aibă împreună o întâlnire într-o școală din București.

”Îi vom informa pe elevi că Internetul este extrem de plăcut, ne ajută să ne documentăm, să ne informăm, să explorăm chiar lumea, dar poate fi periculos atunci când accesăm astfel de jocuri. Vor fi și personalități extrem de îndrăgite de elevi și de copii – mă refer la sportivi, actori, cântăreți (…). Este un joc extrem de periculos, a devenit deja un fenomen din câte am discutat cu profesori, psihologi și specialiști în IT. La debutul acestui joc nimic nu pare a fi periculos, sau nimic nu induce ideea finalului. În schimb, iată că avem deja câteva cazuri în țară de copii care au fost puși în pericol din cauza acestui joc și nu cred că trebuie să așteptăm să se întâmple ceva rău în București pentru a acționa”, spunea, la rândul său, Gabriela Firea.

Amintim că, un copil de 11 ani, din localitatea dâmbovițeană Cazaci, care s-a spânzurat pe 28 martie, le spunea colegilor de la școală că joacă ”Balena Albastră”, potrivit polițiștilor care au efectuat cercetări în acest caz.

”Din verificări s-a stabilit că elevul care s-a sinucis le spunea colegilor că juca un anumit joc. Nu avem certitudinea că jocul a fost cauza care a dus la deces. Au fost ridicate cele două telefoane și calculatorul pe care copilul le folosea și urmează să se efectueze expertizele necesare. Părinții au declarat că nu știau că băiatul juca jocul respectiv”, spunea, la momentul petrecerii nefericitului eveniment, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, Alexandra Niculaie.