Simona Neculae, prefect și Costin – Alexandru Ojog, subprefect, au depus jurământul, săptămâna trecută, și au început activitatea

Potrivit unor hotărâri de Guvern adoptate săptămâna trecută, pe 5 ianuarie 2022, Daniel Tudorel Zamfir a fost eliberat din funcția de prefect al județului Ilfov, Simona Neculae a fost numită de către Executiv, pentru ocuparea acestei funcții, iar Costin – Alexandru Ojog, pentru ocuparea funcției de subprefect al județului, alături de Andrei Scutelnicu, subprefect.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 582

Ceremonia de învestire a noilor prefecți și subprefecți (15 oficiali, pentru județele Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Dolj, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt și Vâlcea) a avut loc pe 6 ianuarie, în sistem videoconferință, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, transmițând celor care au depus jurământul, ”că aceste funcţii de demnitate publică reprezintă, în primul rând, asumarea unei imense responsabilităţi”.

”Funcţia de prefect şi subprefect nu este un cadou politic, ci reprezintă un angajament serios pe care l-au luat în faţa Guvernului României şi a cetăţenilor, pe care trebuie să îl onoreze exemplar. Începând de azi, fiecare dintre ei trebuie să îşi asume pe deplin rolul constituţional ce le revine şi să fie un factor de echilibru politic şi administrativ”, a scris Bode, pe pagina sa de Facebook.

”Funcția de înaltă demnitate publică pe care o ocupați, începând de azi, este onorantă dar, în același timp, încărcată cu o mare responsabilitate atât față de oamenii din județul pe care îl conduceți, cât și față de Guvern, în fața căruia răspundeți. Îmbrăcați haina profesionalismului, a integrității și a apărării interesului public! Fiți un factor de echilibru politic și administrativ! Fiți imparțiali și profesioniști! Aceste calități trebuie să vă definească cu adevărat activitatea!”, a mai spus ministrul, care a adăugat că ”reacţiile prefecţilor trebuie să fie eficiente şi profesioniste, fără blocaje sau disfuncţionalităţi în procesul de coordonare, de comunicare şi de aplicare a măsurilor, deoarece de modul în care acţionează va depinde bunul mers al lucrurilor şi siguranţa cetăţenilor”.

”Traversăm în continuare o perioadă dificilă din punct de vedere pandemic şi este nevoie de efortul comun al tuturor instituţiilor statului pentru a o gestiona cu rezultate pozitive. Intensificarea campaniei de vaccinare și respectarea măsurilor de limitare și prevenire a răspândirii acestui virus sunt linii de acțiune prioritare pentru dumneavoastră. De aceea, vă solicit să vă implicați activ în toate activitățile de limitare a răspândirii pandemiei, să fiți la curent cu actele normative emise de la nivel central cu aplicabilitate la nivelul întregii țări și să folosiți toate pârghiile legale de care dispuneți pentru o mobilizare exemplară la nivelul județului dumneavoastră”, le-a transmis ministrul noilor prefecți și subprefecți. La final, Bode i-a felicitat pe cei care au depus jurământul de învestitură și a mulțumit celor care și-au terminat mandatele.

La sediul Prefecturii Ilfov s-au aflat, alături de prefectul eliberat din funcție, Daniel Tudorel Zamfir, subprefectul Andrei Scutelnicu, secretarul general al Prefecturii Ilfov, Marius Cristian Ghincea, președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Claudia Benchescu, conducători ai serviciilor publice deconcentrate organizate la nivelul județului Ilfov și personal al Instituției Prefectului – județul Ilfov.

Simona Neculae este avocat în Baroul București din octombrie 1999. Noul prefect de Ilfov a terminat Liceul ”Optica Română” din București în 1985, apoi a urmat cursurile Facultății de Drept de la Universitatea ”Gheorghe Cristea” din București între 1990 și 1994, iar licența a susținut-o la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, în 1999.

Costin – Alexandru Ojog are 34 de ani și a fost șeful Biroului Juridic al Companiei Municipale Agrement București SA și director general al Acmvol Design SA Voluntari, societate de construcții având ca acționar principal Consiliul Local Voluntari. În 2019, potrivit declarației de avere, avea funcția de administrator al Spitalului de Pneumoftiziologie ”Sf. Ștefan”, din București.