Ai văzut ce se construieşte pe DN.7? Ditamai clădirea! Asta se discuta în Buftea, cu un an în urmă. N-a trecut mult timp şi s-a aflat şi cine este cel care construieşte: primarul Ion Stoica. El, care a început cu dreptul o activitate comercială de anvergură, într-o umilă baracă metalică, la marginea Drumului Naţional nr.7, care leagă judeţul Ilfov de Dâmboviţa. Încă de pe atunci îşi făcea şi prieteni de o teapă, ba un camionagiu, ba o curvă ieftină, ba niscai conlocuitori mai “deocheati”, dupa caz şi după posibilităţi. Ai văzut ce se construieşte pe DN.7? Ditamai clădirea! Asta se discuta în Buftea, cu un an în urmă. N-a trecut mult timp şi s-a aflat şi cine este cel care construieşte: primarul Ion Stoica. El, care a început cu dreptul o activitate comercială de anvergură, într-o umilă baracă metalică, la marginea Drumului Naţional nr.7, care leagă judeţul Ilfov de Dâmboviţa. Încă de pe atunci îşi făcea şi prieteni de o teapă, ba un camionagiu, ba o ,,damă” ieftină, ba niscai conlocuitori mai,, deocheati”, dupa caz şi după posibilităţi.
Anii trecuseră, Ion Stoica era primar, iar afacerea de la DN.7 fusese motivul pentru care intrase în politică. Altruist fiind, deoarece primarul Rovinaru nu dorea să-i prelungească concesiunea terenului de sub baracă, deci nici vorbă să i-l vândă, Ion Stoica a promis: voi intra în politică, voi ajunge primar şi mi-l voi concesiona singur. Zis şi făcut!
În anul 2010, când au început lucrările la hotelul primarului, lumea credea în altruismul său şi şi-a imaginat că acolo se va construi o şcoală. Atât de mare este construcţia.
Cum în zonă nu ar prea fi elevi şi cum între timp se închisese Spitalul din Buftea, lumea a crezut că Stoica va oferi construcţia pentru a ajuta bolnavii, transformând-o în spital. Însă ..primarele care este “revenise la prima sa dragoste, ospătăreala şi avea deja un aprig concubinaj cu unica sa iubire, banul.
Cei 300 de metri pătraţi concesionaţi fac pui şi devin 1400 metri pătraţi în proprietate.
Terenul de sub baraca unde vindea Ion Stoica ţuică din pufoacă şi alte licori de soi, îl are trecut şi în prima sa declaraţie de avere, completată ca primar: 300 metri pătraţi, obţinuţi din concesiune(2001). Concesiunea se regăsete şi anterior, în declaraţia de avere din anul 2008. Visul i se împlinise: îşi dăduse singur dreptul de folosire al terenului, că doar de aia se făcuse primar, să-şi dea drepturi.
Bugetul local încasa o sumă derizorie, însă încasa ceva de pe urma acelui teren.
Pentru că mâna lui Stoica ştie doar să ia, ce s-a gândit primarele care este? Evident la o mârşăvie. Să pună aceeaşi mână care ştie doar să apuce, şi pe terenul cu pricina. Şi nu aşa simplu, nu doar 300 de metri pătraţi, că doar nu o fi el cel mai prost din curtea şcolii! Cu pâinea şi cuţitul în mână, a dat şi a împărţit egal: o felie la cetăţean(ca il obliga legea), una la el (ca e primar-sa manance si gura lui). Se aplică la toţi cetăţenii din Buftea!
Aşa că, mai taie o felie pentru el, şi în anul 2009, o găseşte pe E.G.(datorită unor circumstanţe… plăcute), din Buftea, pe care o pune în posesia unei suprafeţe de aproximativ 700 metri pătraţi, în baza unui act de moştenire, care se cumuleză cu o moştenire anterioară, tot de 700 metri pătraţi, însumând aşadar 1400 metri pătraţi, aflaţi, culmea, suprapusi parcelei pe care o avea Stoica concesionată, aceea de 300 de metri pătraţi..Certificatul de moştenitor în baza căruia E.G devine proprietara celor 700 de metri care-l interesau pe Stoica, este nr. 32/26.03.2009 şi completează un act de moştenire din anul 2005. Deci în luna martie E.G. e din nou moştenitor, în 03.04.2009, cu numărul 35205, i se întabulează terenul peste concesiunea de 300 m, iar în data de 30.04.2009, prin încheierea de autentificare numărul 801, E.Genoveva îi vinde terenul de 1400 metri pătraţi lui Stoica, pentru suma de 40.000 lei, adică vreo 9300 de Euro (terenul valorand la acea ora cam 100.000 euro).
Această vânzare se regăseşte şi în declaraţia de avere a primarului Ion Stoica, completată în anul 2010, când dispare terenul de 300 metri pătraţi, obţinut în urma concesionării, în locul său apărând o proprietate de 1400 metri pătraţi, dobândită în anul 2009, în baza unui contract de vânzare-cumpărare.
Metoda financiară Stoica: „Cum să eludezi legile statului”? „Cele cinci reguli de bază ale evaziunii fiscale”. Revenind la altruismul primarului, de ce să dea el bani către bugetul local? De ce să arunci banii când poţi să pui mâna pe teren, să devii proprietar şi să ţi se rupă de toţi şi de toate? Unde este moralitatea acestui primar şi cum se măsoară ea? În metri pătraţi şi puneri în posesie dupa bunul plac şi propriul interes, sau direct în Euro?
Care este exemplul pe care-l dă acest primar oraşului Buftea? Care sunt învăţăturile pe care le-ar trage copiii dacă în şcoală s-ar preda metoda financiară Stoica? „Cum să eludezi legile statului”? „Cele cinci reguli de bază ale evaziunii fiscale”? Care va fi soarta oraşului, cu acest om la cârmă, încă patru ani? Se va pune el în posesie şi pe terenul de la Calul Bălan? Va concesiona şi terenul de fotbal din Buftea, unde se aude că unii oameni de afaceri ar dori să amplaseze un hotel? Va cumpăra Domeniile Ştirbey în numele primăriei Buftea şi apoi va găsi vreo ruda a prinţului care a servit la curtea regală şi care-i este unchi de moaşă comunală?
Cât teren şi de câte proprietăţi mai are nevoie acest cetăţean ca să se considere mulţumit (satul) şi să înceteze cu punerile în posesie efectuate după interesul personal şi în funcţie de cota-parte care i se întoarce?
Cât de lung este drumul de la chelner într-o baracă de tablă şi combinator de maşini , la cel de latifundiar, multiproprietar şi multimilionar? Vă spunem noi: opt ani, patru ca viceprimar şi patru ca primar! Cu încă patru ani în fruntea oraşului, devine cel mai bogat membru al UNPR şi sigur cel mai avut om din Buftea. Asta dacă nu se mută sediul DNA în Hotelul lui Neluţu!