Plantele și florile reprezintă darul cel mai de preţ pe care natura l-a oferit omenirii. Gingășia, coloritul și parfumul lor te încântă și te determină să le ţii aproape la cele mai importante evenimente din viaţa ta – la nuntă, la botez, la zile de naștere sau onomastice ș.a.m.d. Fiecare plantă sau floare pe care o primești în dar, o ţii în casă sau o îngrijești în grădina ta are o semnificaţie aparte.
Busuiocul îţi aduce ursitul în vis
Crenguţele sfinţite de preot în biserică și păstrate la icoane te feresc de efectele distructive ale farmecelor și blestemelor. Se spune că purtate în sân sau în buzunare în timpul examenelor, te ajută să te concentrezi mai bine și-ţi sporesc șansa de reușită. Dacă îl pui sub pernă în anumite nopţi de peste an cum ar fi, în noaptea de Bobotează (5 spre 6 ianuarie), cea de Sânziene (23 spre 24 iunie) sau în noaptea Sfântului Andrei (29 spre 30 noiembrie) îţi va apărea în vis persoana cu care îţi uni destinul. În plus, busuiocul este talismanul pe care trebuie să-l porţi când pleci la drum lung ca să nu întâmpini incidente, să nu te deochi și să nu ai parte de vreme rea.
Iasomia îţi sporește câștigurile
Dacă ai probleme financiare e bine să ţii în casă un braţ de flori de iasomie. Se crede că este una dintre plantele care beneficiază de protecţie divină și  este înzestrată cu un fel de puteri magice care fac posibilă îmbunătăţirea veniturilor familiei ce o îngrijește. Nu refuza niciodată un buchet de iasomie dacă vrei să ai noroc la bani. Dar ai grijă să nu adormi cu florile în cameră pentru că mireasma lor îmbietoare poate fi dăunătoare sănătăţii.
Liliacul te apropie de cei dragi
Florile de liliac sunt extrem de parfumate, interesante și e bine să se regăsească printre florile cu care îţi decorezi locuinţa primăvara. Pe lângă acea notă de romantism pe care o va da încăperii, liliacul simbolizează grija faţă de persoana iubită. Bucură-te de această minunăţie a naturii și vei evita certurile cu familia, prietenii și cu toţi cei care-ţi sunt dragi. Dacă încă nu ţi-ai găsit sufletul pereche, e posibil ca în viaţa ta să apară cineva cu care să începi o frumoasă poveste de dragoste și care, să se dovedească a fi tocmai ceea ce cauţi.
Trandafirii atrag iubirea partenerului
Gingașii trandafiri sunt aliaţii tăi numărul unu în lupta pentru marile cuceriri. Așadar, atunci când ţi se aprind călcâiele după o persoană care nu se lasă ispitită de farmecele tale și nu cedează avansurilor, înconjoară-te de trandafiri. Iar la primele voastre întâlniri nocturne, nu uita ca după cinele romantice să presari petale de trandafiri pe pat. Atrag prietenia, dragostea, mulţumirea, devotamentul și alungă emoţiile.
Iedera îţi face somnul liniștit
Se spune că iedera alungă visele rele și face somnul liniștit tuturor celor pe a căror casă crește și se dezvoltă. Planta constituie un bun tratament pentru insomnie dacă este păstrată într-o vază, în dormitor.