Apariția unui copil este unul dintre cele mai importante evenimente ce au loc în viața unei femei. Și totuși, deși aduce o mare bucurie, sarcina afectează în mod vizibil corpul mămicii. Soluția care vine în ajutorul tău, dacă ai rămas cu depuneri de grăsime în urma sarcinii, poate fi lipoaspirația.

”Liposucția funcțio­nează prin eliminarea țe­sutului adipos în exces, reconturând corpul și creând o siluetă suplă. Operația este ideală în cazul femeilor care au trecut printr-o sarcină și vor să scape rapid de depunerile aflate pe abomen, dar sunt vizate și alte zone, precum coapsele, fesele și brațele. În completarea liposucției poate veni și procedura de ridicare a sânilor, cu sau fără implant. Efectuarea acestor proceduri chirurgicale se poate realiza, mai ales în cazul proaspetelor mămici, doar după bifarea unui set complex de analize și, mai important, după un anumit timp de la naștere. Atât în timpul sarcinii, cât și după naștere, corpul suferă numeroase modificări. Este necesar să lăsăm corpul să se recupereze înainte de a apela la operațiile estetice postnatale”, explică dr. estetician Călin Doboș.

Ce presupune intervenția?

Pentru început, medicul trebuie să-ți evalueze starea de sănătate, să determine localizarea depozitelor adipoase și să stabilească dacă a trecut suficient timp de la naștere pentru a putea efectua procedura chirurgicală. Cei mai mulți chirurgi plasticieni recomandă in­tervenția la aproximativ 6 luni după naștere, însă durata poate varia. Procedura chirurgicală presupune realizarea unor incizii foarte mici, de câțiva milimetri, prin care se introduc niște instrumente lungi, denumite canule. Canulele sunt conectate la un sistem de vid cu ajutorul căruia se aspiră grăsimea. Înainte de efectuarea procedurii de extracție, se infiltrează o soluție care ajută la dislocarea cu ușurință a grăsimii aflate între piele și mușchi. În urma operației chirurgicale pot apărea senzații de disconfort în zona operată, umflarea acestei zone, vânătăi. Este necesar să iei în considerare și perioada de recuperare, care poate fi între 1 și 6 zile, în funcție de suprafața tratată.