Doar trei săptămâni ne mai despart de vacanţa de Paşte. Hotelierii şi agenţiile de turism vin deja cu oferte, care mai de care mai tentante pentru petrecerea zilelor libere. Multe dintre pachetele turistice au acelaşi preţ ca şi cele de anul trecut. Iată câţi bani trebuie să scoţi din buzunar pentru o binemeritată relaxare de câteva zile, în România şi peste hotare!

Ofertele din ţară

La munte

Cele mai căutate până acum, şi cele mai accesibile vacanţe sunt cele oferite de hotelierii de pe Valea Prahovei. O noapte de cazare la un hotel de trei stele din Sinaia, cu mic dejun inclus şi masa tradiţională de Paşte, te costă 60 de lei de persoană. Dacă optezi pentru un sejur la un hotel de trei stele din zona Bran vei plăti 65 de lei pe noapte de persoană, cu aceleaşi servicii incluse în pachet. Aceeaşi cheltuială o faci şi dacă vrei să te reculegi şi să vizitezi mânăstirile de la Gura Humorului şi te vei caza aici, la o unitate similară. Tot la trei stele te mai poţi caza contra unei sume de 74 de lei pe noapte pentru o singură persoană, la Borşa. La polul opus, cele mai costisitoare va­canţe se dovedesc a fi cele petrecute în hotelurile de la Poiana Braşov unde, cazarea la trei stele se ridică la circa 100 de lei de persoană, pe noapte. Dacă visezi la un confort sporit, poţi alege un pachet de trei nopţi cu mic dejun şi masă de Paşte la un hotel de patru stele din Slănic Moldova. Aşteaptă-te însă, să dai circa 500 de lei de persoană pentru un sejur în tihnă.

La mare

Pregăteşte-ţi buzunarul dacă intenţionezi să vizitezi obiectivele turistice sau bisericile de la malul mării. Un sejur similar petrecut într-o unitate de patru stele din staţiunea Mamaia te costă 470 de lei de persoană pentru trei nopţi. Iar un sejur de lux, la cinci stele tot pentru aceeaşi perioadă, te obligă să scoţi din buzunar 1.000 de lei persoană.

Ofertele din străinătate

Bulgaria, Grecia şi Turcia rămân destinaţiile cele mai accesibile. Costul unui pachet de trei zile la Nisipurile de Aur din Bulgaria, cazare la un hotel de trei stele fără masă şi transport, se ridică la 20 de euro de persoană.

Cu mesele incluse ajunge la 54 de euro de persoană. Cea mai ieftină vacanţă de trei stele petrecută pe o insulă grecească, în Santorini de exemplu, ajunge la 42 de euro cu mic dejun inclus, dar fără transport. În Paralia Katerini, aceeaşi vacanţă cu mic dejun şi transport cu autocarul costă 60 de euro de persoană. În mirificele staţiuni turceşti sejurul care include trei nopţi cazare şi mic dejun, fără transport poţi pe­trece sărbători în tihnă cu numai 75 de euro de persoană.

Mai multe informaţii cu privire la ofertele de sărbători poţi obţine direct de la reprezentanţii agenţiilor care sunt membre ale Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, telefon 021/ 212.87.82.