Academica le-a predat „lanterna roșie” ieșenilor

Ambele echipe ilfovene din Liga I au întâlnit-o în ultimele lor partide pe Poli Iași și amândouă au reușit victoria cu același scor, 1-0, deși elevii lui Rednic au condus ostilitățile în ambele meciuri. Astfel, urmăriți și de ghinion, au ajuns să ocupe ultimul loc al clasamentului, iar Academica Clinceni a ajuns pe loc de baraj, în timp ce FC Voluntari a urcat pe locul 8 al clasamentului Ligii I, după ce păruse condamnată iremediabil la retrogradare!

E cât se poate de limpede că Mihai Teja a făcut minuni de la venirea sa la Voluntari! O deovedește și faptul că, în cele trei partide disputate de la reluarea campionatului, echipa sa a a obținut tot atâtea victorii.

În meciul disputat duminică, Voluntari a deschis scorul destul de repede, prin Mihai Căpățână, care a transformat un penalty cam ușor acordat de arbitrul Istvan Kovacs, în minutul 17.

În continuare, repriza I a fost una destul de echilibrată, cu ocazii de partea ambelor echipe. În repriza a doua, însă, Poli a preluat conducerea ostilităților și a atacat periculos, ratând numeroase ocazii. Dar singurul care s-a apropiat periculos de poarta lui Cojocaru a fost veteranul Andrei Cristea, care a șutat în bară imediat după intrarea pe teren (86).

După această victorie, FC Voluntari urcă pe locul 8 al Ligii 1, cu 21 de puncte. De partea cealaltă, Poli Iași tremură serios cu gândul la retrogradare. Moldovenii au trei eșecuri la rând și doar 15 puncte după 5 meciuri jucate în play-out.

Mihai Teja și-a felicitat echipa

La final, antrenorul celor de la Voluntari s-a arătat foarte mulțumit de elevii săi.

„Mă bucur că am câștigat trei puncte, erau cele mai importante, venim după trei meciuri într-o săptămână. A fost destul de greu, îi felicit pe băieți, și-au făcut datoria cu brio. (…) Au avut câteva ocazii, clar am avut șansă spre final, dar cred că explicația este oboseala. Sunt aceeași jucători care joacă din trei în trei zile. N-a fost ușor să câștigi trei meciuri consecutive cu Clinceni, Sepsi și Iași”, a declarat Teja, după meci.

La Iași, norocul a fost de partea „academicienilor”

Veniți cu intenția clară de a nu pierde puncte în Copou, jucătorii lui Poenaru s-au blocat în apărare și au cedat inițiativa ieșenilor. În aceste condiții, Poli a dominat clar meciul, fapt recunoscut și de antrenorul oaspe­ților, Ilie Poenaru. Statistica o demonstrează clar: elevii lui Mircea Rednic au avut o posesie zdrobitoare, 15-0 la cornere! Dar, norocul a fost de partea ilfovenilor și echipa din Clinceni s-a impus norocos după o gafă uriașă a tânărului portar ieșean Ștefan Târnovanu, cel care aparține de FCSB. În minutul 77, Achim a trimis un șut telefonat spre poarta Iașiului, din colțul din dreapta al careului, mai mult o pasă spre portar, iar Târnovanu, mult prea relaxat între buturi, a scăpat mingea în poartă.

După meci, Ilie Poenaru a recunoscut dominarea ieșenilor. „Ne-au dominat categoric, au avut o posesie foarte bună, dar faza defenisivă am făcut-o foarte bine. Am reușit și să marcăm de data aceasta, față de meciul cu Voluntari. Am avut și puțină șansă. Iașiul ne-a dominat, o echipa foarte bună.

Punctele contează și este important că am revenit lângă pluton. Achim este un jucător bun, de pătrundere, care împinge foarte bine jocul. Am avut puțină șansă. Avem un moral bun, avem speranță, dar trebuie să ne schimbăm jocul. Nu am fost așa de mulțumit de joc”, a spus antrenorul.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.504