La finele lunii noiembrie, peste 80 de femei din Ilfov au devenit, oficial, lucrătoare specializate în conserve din fructe și legume. Acestea au absolvit cursurile de formare, în cadrul proiectului “Anotimpuri la borcan” și au obținut calificarea. 

“Anotimpuri la borcan” a scos prima “generație” de profesioniste în conserve din legume-fructe. Deja, există zeci de femei ce dețin noua calificare. 28 sunt din satul Crețești, comuna Vidra și 56 din Dumitrana și Siliștea Snagovului. “Absolventele au înțeles oportunitatea profesională oferită de proiect. 28 dintre ele chiar își doresc să deschidă afaceri de familie în domeniul alimentar. Cursul absolvit astăzi a fost doar primul pas, următorul va fi inițierea în competențe antreprenoriale, pe care o parte dintre absolvente o vor obține anul viitor”, anunță organizatorii. Cursurile sunt gratuite și reprezintă o sursă de informare cu privire la procesul de producție și la normele de siguranță pentru produsele destinate consumului public. În comunitățile din care provin cele mai multe femei interesate să devină antreprenoare sunt amenajate bucătarii comunitare, unde pot prepara conservele, în condiții moderne și sigure. La momentul actual, mai sunt încă 308 locuri libere.  

Orice femeie cu domiciliul în Ilfov, absolventă a minimum opt clase, fără un loc de muncă în prezent, se poate înscrie la acest curs gratuit. Cursul durează 360 de ore, iar la final, absolventa primește o diplomă recunoscută de Ministerul Muncii și de către Ministerul Educației Naționale.