Doar câteva zile ne mai despart de marea sărbătoare a Nașterii Domnului, a Pruncului Sfânt. În toate casele de gospodari, se simte tot mai mult bucuria Crăciunului, cu obiceiurile așezării, păstrate din vechime și consfințite, în timp, prin tradiție. Și totuși, printre noi există și oameni care, din cauza vieții împovărate de lipsuri, nu sunt fericiți de sărbători. Ei au nevoie de noi. Să-i ajutăm cu ce putem!    

Vine Crăciunul! Feeria iernii, puritatea zăpezii și venirea Moșului cel bun, încărcat cu daruri frumoase, fac din sărbătoarea Nașterii Pruncului Sfânt un moment special, luminat, minunat, care este întâmpinat cu bucurie de creștini, de la mic, la mare. Însă nu toți oamenii au șansa de a trăi emoția Crăciunului și a sărbătorilor de iarnă. Cei 400 de copii și încă aproape 400 de adulți aflați în grija Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, vor avea bunătăți pe masă, în ziua sfântă și vor trăi emoția  despachetării cadourilor în Ajun, doar dacă nu-i uităm și le întindem o mână. 

În prag de sărbătoare, să-l ajutăm pe Moș Crăciun să-și umple tolba, ca să ajungă la cât mai mulți copii, adulți bolnavi și vârstnici instituționalizați. Să fim mai buni, mai darnici, mai iubitori, să ne apropiem mai mult de micii îngerași, de buneii lipsiți de căldura familiei, de suferinzi. Să le alungăm tristețea, fie și numai pentru o singură zi! 

Alătură-te programului nostru social!

Noi am făcut un pas. Jurnalul de Ilfov cu sprijinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală București, Romsilva, Chipita, CardioRec, Camera de Comerț Ilfov, Two Lakes Two Brothers Tâncăbești, Protoieria Ilfov Nord, Protoieria, Protoieria Ilfov Sud, Serviciul de Ambulanță București Ilfov, Societatea de Salvare București și Feeria Kids, denarează campania “Crăciunul vine și pentru noi!”. Te așteptăm să te alături programului nostru social! Ești bun? Donează de Crăciun! Și tu poți contribui de sărbători, la bucuria copiilor fără părinți și a celor care provin din familii ce trăiesc în lipsuri, frig, tristețe, amărăciune și a adulților aflați în sistemul de protecție. O hăinuță, o pereche de ghetuțe, o carte, o jucărie, câteva dulciuri pentru micuți, alimente neperisabile și câteva produse de igienă personală pentru adulți, ar putea aduce o sclipire în ochii acestor oameni.  

“N-avem cum să facem notă discordantă cu decembrie, luna cadourilor. Mai ales acum când, sărbătorim Nașterea Pruncului Iisus Hristos, a Copilului Sfânt, Fiului lui Dumnezeu care s-a născut și pentru acești copii. Sunt foarte mulți oameni care doresc să facă bine și n-au găsit încă liantul, necesitatea de a crea stări de fericire autentică micuților aflați în sistemul de protecție, prin oferirea de cadouri și participarea nemijlocită la evenimente pentru copii, în care sunt aduse în prim plan tradițiile. Astfel de evenimente pot contribui la dezvoltarea spirituală și pot avea un efect pozitiv asupra dezvoltării psihice și emoționale a copiilor. În sistemul de protecție se oferă suport pentru o dezvoltare cât mai armonioasă și integrare în societate. Dar există un lucru pe care sistemul îl oferă insuficient, afecțiunea părintească. (…) Din puținul pe care-l avem, să-i integrăm în societatea oamenilor buni pe acești minunați copii maturizați prea devreme și să-i ajutăm să guste din normalitatea unui Crăciun fericit”, ne-a spus Bogdan Pîntea, directorul DGASPC Ilfov.  

Cum poți să ajuți buneii și îngerașii asistați social?  

Dacă vrei să ajuți micii îngerași și bunicii care se află în grija Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, contactează-ne sau discută direct cu an­gajații instituției, sunând la telefon 021/301.82.40, interior 103 sau 0740.132.767. 

Atenție! 

Se primesc doar obiecte, alimente neperisabile (fructe, dulciuri, sucuri etc.) nu bani!