Luni, 26 octombrie, au fost convocați, prin ordinul prefectului județului Ilfov, consilierii aleși în comuna Afumați, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local Afumați.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 522

Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a anunțat scopul întâlnirii și faptul că la eveniment este prezent și subprefectul Andrei Scutelnicu.

Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Afumați cu atribuții de secretar general a dat citire ordinului prefectului județului Ilfov și a anunțat că ședința este condusă de consilierul local decan de vârstă, Kritsch Elena, cu ajutorul a doi consilieri tineri.

Secretarul general al comunei Afumați a anunțat că au fost aleși 15 consilieri, validați fiind 14 consilieri, iar la ceremonie au fost prezenți toți cei 14 consilieri locali validați.

Secretarul general al comunei Afumați a prezentat încheierea pronunțată de către Judecătoria Buftea privind validarea consilierilor locali aleși.

Prin încheierea dată în ședința din camera de consiliu, din data de 15.10.2020, de către Judecătoria Buftea, în dosarul privind validarea mandatelor de consilieri, instanța a dispus: „În baza art. 114 alin. (1) din O.U.G. nr.57/2019 actualizată, validează mandatele următorilor consilieri locali ce intră în componenţa Consiliului local al Comunei Afumați: Niculae Ruxandra-Iuliana, Putineanu Adrian, membri ai Partidului Verde, Pena Marian-Traian, Kritsch Elena, Tudor Mariana, membri ai Partidului Social Democrat, Pascu Marius-Alexandru, Gheorghe Chirața, Voicu Elena, Tudor Niculae, Uță Răzvan-Alexandru, Pena Marian, Coandă Victoria, Ghene Mircea-Mirel, Ioniță (fostă Costache) Cristina-Georgiana, membri ai Partidului Național Liberal. Invalidează, ca urmare a declaraţiei de renunţare, mandatul domnului Dumănică Gabriel, membru al Partidului Național Liberal. Prezenta hotărâre se va comunica Prefectului Județului Ilfov şi Secretarului General al UAT Afumați şi persoanelor pentru care s-a invalidat mandatul. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare către persoanele interesate. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Buftea.”

În ordine alfabetică, consilierii aleși și validați de Judecătorie au depus apoi jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. După ce Consiliul Local Afumați s-a constituit legal, primarul ales Gabriel Dumănică, validat de instanță, prin hotărâre definitivă, a depus, la rândul său, jurământul de credință. Secretarul general al UAT Afumați a făcut în final și câteva referiri la Legea 161 privind regimul incompatibilității.

”Trebuie să încep prin a vă felicita pe toți. A fost o competiție electorală, dvs. ați fost cei care ați câștigat încrederea oamenilor care v-au învestit cu speranță și cu multe așteptări din partea lor. Astăzi este o zi deosebită, din mai multe puncte de vedere, pentru dvs. (n.r. – consilierii locali) pentru că ați depus jurământul și pentru primar, iar pentru poporul nostru este o zi de mare sărbătoare. Lucrurile au fost aranjate în așa fel încât noi să ne bucurăm de două ori. Veți fi în continuare în competiție și vă doresc să rămâneți așa. Dar într-o competiție în cadrul echipei, o competiție de proiecte, de gânduri bune, o competiție cu dvs. și cu ceilalți pentru a le arăta cetățenilor că atunci când v-au învestit, v-au învestit cu multe așteptări. Vă doresc să rămâneți sănătoși, să faceți o echipă bună cu primarul Gabriel Dumănică și sunt convins că cetățenii, după patru ani, la bilanț, vă vor acorda din nou votul și vor pune în mâinile dvs. speranța și încrederea pe care v-au acordat-o și acum. Să faceți tot ceea ce stă în puterile dvs. pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Să faceți tot ceea ce cunoașteți, tot ceea ce vă vine prin minte, gândindu-vă tot timpul la binele cetățenilor. Ați depus un jurământ scurt, dar cu esență deosebită. Să nu uitați acest jurământ atâta timp cât veți exercita această funcție!”, a spus prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir.

Primarul Gabriel Dumănică a declarat la rândul său: ”Anul acesta localitatea Afumați împlinește 510 ani de la atestarea documentară. Vreau să mulțumesc tuturor afumățenilor pentru susținerea acordată în cei 12 ani și faptul că au ales continuitatea la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Vom continua proiectele de infrastructură, extindere de rețele, apă, gaze și electricitate, finalizarea străzilor prin asfaltare, extindere modernizare spații verzi și a locurilor de joacă, vom face investiții privind creșterea gradului de siguranță rutieră și pietonală pe DN2, iluminatul public va fi extins și modernizat, vom continua realizarea de podețe de acces la proprietăți, trotuare și șanțuri betonate, susținerea transportului public prin transport public București–Ilfov și cel local. Vom continua informatizarea instituției Primăriei comunei Afumați, curățenia și igienizarea localității, investițiile în sănătatea afumățenilor, în modernizarea școlilor, dar și crearea de spații noi, promovarea comunei Afumați, vestigiile istorice recunoscute pe plan național, susținerea vieții spirituale din comună de la cele două parohii afumățene, a tuturor evenimentelor anuale, dar și a altora noi, respectând condițiile impuse de pandemie, susținerea activităților sportive din cadrul Clubului Sportiv Afumați și a infrastructurii sportive necesare. Astăzi, la Afumați avem și o altă sărbătoare, sărbătorim pe Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir, hramul bisericii noi, prin urmare urez la mulți ani, cu sănătate enoriașilor Parohiei Afumați II, dar și tuturor afumățenilor. Numai împreună vom reuși!”, a spus primarul Gabriel Dumănică.