În inima orașului Otopeni, acolo unde biserică închinată Nașterii Maicii Domnului veghează tăcută peste viețile credincioșilor care îi calcă pragul, noaptea Învierii a fost, ca de fiecare dată, un fenomen desprins din eternitate. Cu turlele sale străjuind Cerul și zidurile frumoase, grandioase, lăcașul de cult s-a umplut de lumină sfântă, de rugăciune și de speranță, devenind martorul unei bucurii ce nu poate fi descrisă în cuvinte. Printre credincioșii care au luat parte la miracolul Învierii Domnului de la această biserică s-a aflat și deputatul PNL de Ilfov, Daniel Gheorghe.
Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 750, ediția print
Și în acest an, Focul Sfânt, miracolul ce izvorăște deasupra Mormântului Mântuitorului din Ierusalim, a fost adus cu grijă și evlavie în mijlocul credincioșilor din Otopeni. A venit ca o flacără fizică, dar și ca o binecuvântare, o revărsare de har și mângâiere Cerească, ce avea să învăluie cu blândețe chipurile luminate ale celor prezenți. Pe aleile care duc spre biserică, liniștea serii din Sâmbătă Mare a fost pătrunsă treptat de pași, de șoapte, de emoție. Sute de credincioși, purtând în mâini lumânări și în suflet dorințe nerostite, s-au adunat în jurul bisericii, așteptând cu emoții de bucurie Sfânta Înviere. Tăcerea a fost spartă de sunetul solemn al clopotelor care au vestit biruința Vieții asupra morții, la miezul nopții. A fost momentul în care timpul parcă s-a oprit în loc, iar între Cer și pământ s-a întins o punte de lumină.
Lumina Sfântă, un dar divin
Când preoții au ieșit în mijlocul credincioșilor cu Lumina Învierii adusă de la Ierusalim, în mulțime s-a așternut o liniște cutremurătoare. Mii de flăcări mici au început să mângâie noaptea cu sclipiri blânde, fiecare purtând cu ea o speranță, o rugăciune, o amintire sau o iertare.
”Hristos a Înviat!” Acest strigăt sfânt, rostit de glasuri emoționate, a umplut aerul și a legat inimile într-o bucurie simplă și curată. În interiorul bisericii, frumusețea picturilor, icoanele scăldate în lumină, mirosul de tămâie și florile proaspăt așezate în jurul altarului au creat un tablou aproape Ceresc. Totul a fost pregătit de părintele Cristian Burcea, parohul bisericii și totodată Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, împreună cu slujitorii bisericii, cu mare grijă, dragoste și deosebit respect pentru credincioși și pentru această noapte a Învierii, în care fiecare suflet caută lumină și împăcare.
Strălucind în lumina Învierii, Biserica Nașterea Maicii Domnului, acest loc sfânt de rugăciune, devenea inima localității adunate cu sufletul deschis spre lumină. De altfel, întregul oraș Otopeni este o localitate caldă, legată prin credință și tradiție. Aici, toate sărbătorile devin prilej de apropiere, rugăciunile prind contur prin faptele celor ce le rostesc, iar noaptea Învierii este clipa în care totul capătă un sens și mai adânc.
Lumina Sfântă care a fost împărțită celor prezenți a fost adusă din Țara Sfântă, un dar Ceresc ce a deschis inima către iubire, iertare și curajul de a merge mai departe. Ea a amintit tuturor că viața nu este despre întunericul prin care cu toții trecem uneori, ci despre lumina care ne așteaptă întotdeauna la capătul drumului. Acea lumină care vine din tărâmurile sfinte ale Ierusalimului este primită, an de an, în această biserică minunată din Otopeni, unde credința se simte în priviri, în tăceri și în îmbrățișări. În noaptea Învierii, la Biserica Nașterea Maicii Domnului, s-a născut din nou speranța. O speranță care nu se stinge niciodată, cât timp inima rămâne deschisă la lumină.
”Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, am primit, și anul acesta, cu multă emoție și bucurie, din iubirea milostivă a lui Dumnezeu, lumina de la Mormântul Sfânt, din Ierusalim. Avem cu toții în mâini făcliile luminii ce simbolizează și arată iubirea lui Dumnezeu pentru noi, oamenii, binecuvântarea Lui, pacea și bucuria pe care ni le dăruiește în aceste zile sfinte. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu ca și atunci când aceste lumini pe care le purtăm în mâini se vor stinge, să rămână lumina iubirii lui Hristos în inimile noastre, binecuvântarea Lui și dragostea Lui peste casele fiecăruia dintre dumneavoastră, în familia fiecăruia dintre dumneavoastră”, a spus părintele Cristian Burcea, parohul Parohiei Nașterea Maicii Domnului, din Otopeni. La finalul slujbei, zeci de familii au plecat spre casele lor cu sufletele luminate și cu lumânările protejate cu grijă de vântul serii.
În Otopeni, noaptea Învierii chiar este o sărbătoare a credinței și o reafirmare a unei localități unite prin tradiție, respect și dragoste față de valorile creștine. Biserica Nașterea Maicii Domnului rămâne un reper de credință și un sprijin sufletesc pentru întreaga suflare a orașului.
