Otopeni este, pe drept cuvânt, considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Ilfov. Se vede clar mâna gospodarului care se ocupă de oraș. Acum se dă bătaie la finalizarea lucrărilor de lărgire a străzii din DN1 până la strada Traian, pentru parcări laterale, „lucrare care trebuie să se termine până la sfârșitul lunii”, ne spune șeful de echipă. Ce alte detalii să ceri, că nimeni nu dă amănunte. E după amiază, e caniculă, dar oamenii lucrează cu toată echipa, ca să termine la timp lucrarea. Nimeni nu stă. Circulația e puțin „înghesuită”, dar localnicii și în special buticarii sunt nerăbdători să beneficieze de aceste parcări.

„De când așteptăm noi parcările astea. Ne chinuiam când primeam marfă, că nu aveam locuri de par­care. Acum, că vom avea, putem și noi să ne desfășurăm acti-vitatea așa cum trebuie”, ne mărturisește un buticar.

„Avem un primar pe cinste. Ne ajută cu tot ce avem nevoie. Eu, unul, sunt foarte mulțumit. Sunt de-aici, din Otopeni, și de când e dl Gh. Silviu la primărie merge to-tul ca pe roate”, apreciază alt comerciant.

Asta ne place și nouă să auzim. Că există un primar care ține cont de doleanțele locuitorilor. Că există un primar apreciat pentru ceea ce face pentru oameni și nu pentru ceea ce este.