Armata s-a alăturat Bisericii în încercarea de a face mai frumoase Sărbătorile Pascale ale  familiilor necăjite din Ilfov. În ziua de 21 aprilie, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale împreună cu personalul Comandamentului Componentei Aeriene au desfășurat o nouă ediție a campaniei  “Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 598, ediția print

Prin bunăvoința acestora, cu doar câteva zile înainte de Sfintele Paști, familiile cu posibilități materiale și financiare reduse din loclitățile Moara Vlăsiei, Balta Neagră, Merii Petchii, Ghermănești și Ciofliceni au primit pachete cu alimente de strictă necesitate. Gazdele au primit cu mare bucurie și recunoștință darurile oaspeților care i-au onorat cu o vizită scurtă la domiciliu. Ca de fiecare dată, preoții care sunt părinți spirituali ai localnicilor și le cunosc cel mai bine grijile și nevoile, s-au îngrijit ca totul să se desfășoare cât mai bine cu putință.  “Este o activitate foarte bine venită în special în această perioadă în care trebuie să împletim rugăciunea cu fapta bună, în care trebuie să curățim atât încăperile locuințelor noastre, cât și pe cele ale sufletului nostru și aceasta facem, iată, prin participarea la slujbele Sfintei Biserici, dar și prin fapta cea bună pe care o aduc din nou voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale”, ne-a spus părintele Cornel Enache, de la Parohia Moara Săracă, din comuna Moara Vlăsiei.  De altfel, bucuria a fost împărtășită și de alți preoți din localitățile vizitate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale împreună cu angajații Comandamentului Componentei Aeriene. “Avem foarte multe familii sărace cu copii mulți, care nu au electricitate, care nu au un loc de muncă de unde să obțină un venit pentru a asigura masa de Paște. Iată că darurile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale au fost primite cu bucurie și cu entuziasm”, ne-a mărturisit părintele  Marian Ungureanu, de la Parohia Merii Petchii, din comuna Nuci.

Mulți au avut ce pune pe masa de Paște datorită pachetelor primite

La rândul lor, organizatorii acestei acțiuni social-filantropice au ținut  să-și exprime și ei, bucuria pe care au simțit-o când au văzut fericirea pe chipurile acestor oameni necăjiți. “Ne bucurăm că astăzi, în preajma minunatelor sărbători pascale, două instituții foarte puternice, cred eu, și foarte iubite, Armata și Biserica, sau unit, și-au dat mâna pentru a fi alături de acești oameni, poate mai puțin fericiți, pentru a le alina durerile și neplăcerile pe care le au. De asemenea, suntem bucuroși pentru că putem să le facem viața un pic mai fericită, să fie mai bucuroși în aceste zile foarte frumoase și sfinte pe care le așteptăm”, ne-a spus comandorul Valeriu Burciu, de la Comandamentul Componentei Aeriene. Și coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale, Dănuț Prună ne-a vorbit despre importanța acestei acțiuni. “Această săptămână are o importanță deosebită pentru toți creștinii. Săptămâna Patimilor este ultima treaptă la care ne supune Marele Post al Paștelui. Este o perioadă de pocăință și îndreptare duhovnicească menită să ne pregătească sufletul pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm duhovnicește de frumusețea slujbelor, dar fără îndoială că dorim să ne bucurăm și de reunirea familiei, în jurul mesei tradiționale. Pentru unii însă, aceste lucruri nu sunt posibile. Familii cu venituri mici și mulți copii, pensionari care de-abia găsesc bani pentru medicamente, doar visează la o masă îmbelșugată de sărbători. Pentru aceștia astăzi, noi, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale și personalul Comandamentului Componentei Aeriene am desfășurat această activitate social-filantropică. Prin acest demers am dorit să le transmitem acestor persoane greu încercate un mesaj de unitate, de comuniune, dar și de susținere. Să le arătăm că nu sunt singuri în lupta lor cu încercările vieții.” Acțiunea social-filantropică a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale face parte din campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. De la începutul anului 2022, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au sprijinit, în cadrul acestei campanii, peste 430 de familii din 36 de parohii ale județelor Ilfov și Prahova.