Profesia de jandarm înseamnă să ai un angajament ferm față de respectarea legii și a regulilor, să fii dedicat protejării comunității și asigurării unui mediu sigur pentru toți cetățenii. În același timp, implică și responsabilitatea de a acționa în mod profesionist și eficient în diverse situații, de la patrulare în zone aglomerate până la intervenții în situații de criză sau de urgență.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 702, ediția print

Dacă vă doriți să fiți permanent alături de cetățeni și să faceți parte din Jandarmerie, instituție specializată în asigurarea siguranței și ordinii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și intervenția în situații de criză/urgență, sunteți așteptați să vă înscrieți. Pentru că, în această perioadă, Jandarmeria Română a scos 700 de locuri la concursul de admitere în școlile militare de subofițeri ale Jandarmeriei Române, sesiunea aprilie-iunie 2024, astfel:

●350 de locuri la Școala Militară de Subo­fițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“, Drăgășani;

●350 de locuri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș“, Fălticeni.

Se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, absolvenți/absolvente de liceu cu diplomă de bacalaureat și care îndeplinesc și celelalte condiții de recrutare. Cererea de înscriere se transmite exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a structurii de resurse umane: ­resurse.umane@jandarmeriailfov.ro, până pe 14 mai 2024. Documentele necesare constituirii dosarului de candidat se depun la sediul unității ilfovene până pe 21 mai 2024, inclusiv, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00.

Mai multe informații referitoare la condițiile de recrutare, conținutul dosarului de candidat sau desfășurareaprobelor de examen se pot obține prin accesarea site-ului ­Inspectoratului Județean de Jandarmi Ilfov: www.jandarmeriailfov.ro, dar și de pe site-urile instituţiilor de învăţământ: www.scoaladragasani.ro, respectiv   www.jandarmeriafalticeni.ro.