Aproximativ 30 de copii din comuna Grădiștea, provedind din familii defavorizate, care nu  își pot permite să le  cumpere rechizite  celor mici, au primit din partea Parohiei  Grecii de Sus, câte un ghiozdan complet echipat, cu prilejul începerii noului an școlar. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 669, ediția print

În perioada premergătoare începerii noului an şcolar, Parohia Grecii de Sus din localitatea Grădiștea a dat startul unui nou proiect social-filantropic intitulat ”Dăruiește un ghiozdan”, prin care si-a propus să vină în sprijinul copiilor vulnerabili pentru a le oferi acces la educație. ”Nerăbdarea, bucuria revederii colegilor, dar și grija că nu au cele necesare pentru școală, sunt sentimente ce îi încearcă pe mulți școlari. În lumea noastră plină de speranțe și posibilități, există copii pentru care un simplu ghiozdan devine un vis greu de îndeplinit. În spatele fiecărui zâmbet curios se ascunde adesea o luptă tăcută pentru educație și împlinire. Acești copii, în ciuda tuturor provocărilor, caută cu încredere cunoașterea și lumina într-un viitor incert. Copii, care nu au nicio vină pentru situația în care se află, pentru mediul în care trăiesc sau pentru familiile în care s-au născut. Credem în educație și în copiii noștri. Împreună vom reuși să facem o lume mai bună”, este mesajul pe care preotul Daniel Cergan, preotul paroh al Parohiei Sfânta Treime Grecii de Sus din localitatea Grădiștea l-a transmis comunității la începutul proiectului.

Mesajul a ajuns și la inima profesorilor din Școala Gimnazială Nr. 1 Grădiștea, copiii fiind însoțiți la parohie, duminică, 10 septembrie, de profesoara Victorița Titiliuc. După Sfânta
Liturghie și primirea binecuvântării pentru începerea unui nou an școlar, cei 30 de copii cu nevoi speciale prezenți au primit ghiozdane pline cu rechizite. Pentru aceștia prima zi de școală, cu siguranță, va fi una mai bună. Potrivit preotului Daniel Cergan, este prima campanie de acest gen în Parohia Grecii de Sus, prin care copiii cu nevoie speciale beneficiază, la începutul noului an școlar, de un ghiozdan dotat cu penar echipat (carioca, creioane, stilou, pix, radieră, ascuțitoare, linear), caiete (română/matematică), bloc de desen, acuarele, pensule, produse de igienă personală.