12 ani plus încă 4 în care primarul din Gruiu, Ion Samoilă trebuie să arate ce poate în funcția de edil. Din ceea ce am înțeles, primarul este hotărât să continue  pro-iectele începute și să demareze altele pentru binele obștii. Am participat la învestire și, se pare,  este cel mai destoinic edil pe care l-a avut această localitate, după cum ne-au spus, aproape la unison, locuitorii. Deși nu se poate lăuda cu un buget la fel de consistent ca al altor primari din așezări ilfovene mult mai bogate, Ion Samoilă a chibzuit cu inteligență fiecare bănuț. Primarul a avut grijă să nu risipească fondurile pe proiecte inutile cetățenilor. Împreună cu consiliul local a demarat proiecte care să crească nivelul de confort și civilizație al concetățenilor săi, înscriind comuna pe drumul modernității.

În mandatul 2008-2012 primarul Samoilă a finalizat și a dezvoltat multe dintre proiectele începute în anii anteriori. Astfel a fost dus la bun sfârșit sistemul de apă cu-rentă (conducta principală) din satele Gruiu, Șanțu-Florești și Lipia. A fost extinsă alimentarea cu apă în Siliștea Snagovului. S-a introdus apa curentă în gospodăriile din Gruiu, Lipia și Șanțu-Florești. Se va demara construcția rețelei de canalizare cu vacuum laolaltă cu construirea a trei stații de epurare. Totodată, s-au asfaltat numeroase drumuri comunale și au fost reparate drumurile neasfaltate prin pietruire sau așternerea unui strat de criblură. Primăria s-a ocupat și de finalizarea rețelei de gaze natu-rale în comună, precum și de extinderea iluminatului public în Siliștea Snagovului.

O atenție deosebită a acordat-o Ion Samoilă infrastructurii sistemului de învățământ. Școlile și grădinițele din comună au astfel, prin grija primarului, o față nouă. S-au renovat s-au extins și s-au consolidat toate unitățile de învățamânt din Coadele, Gruiu, Siliștea, Lipia, Șanțu-Florești. S-au montat termopane, s-a in­trodus încălzirea centrală, au fost achiziționate calculatoare.

Se preconizează construirea unei gădinițe cu orar prelungit din fondurile MECT, proiectul aflându se în stadiul de studiu de prefezabilitate. Se estimează că lucrările vor începe în cursul acestui an, urmând a fi terminate în 2013.

Ion Samoilă dorește, de asemenea, construirea de parcuri și locuri de joacă pentru copii în toate localitățile comunei. Un proiect care a beneficiat de aportul unui fiu al comunei, Sorin Marpozan, este cel care are în vedere amenajarea unui teren de fotbal înconjurat de tribune. Dl. Marpozan a fost cel care a facilitat demararea acestei investiții prin donarea a 12.800 mp de teren, proiectul urmând să fie inau­gurat pe 1 septembrie anul acesta. N-a fost uitată nici rețeaua sanitară a comunei. Au fost renovate toate dispensarele localității, s-au extins spațiile casei de nașteri din Lipia au fost igienizate farmaciile.