Primăria comunei Mogoșoaia a organizat duminică, 14 februarie, un spectacol ales, în cinstea sentimentului frumos care este iubirea, sărbătorită în întreaga lume. Doar că iubirea văzută de la Mogoșoaia a avut aer medieval, de Romeo și Julieta.

 

Teo Magic Show

Moderat de îndrăgitul Teo, adică actorul Costin Teodorescu, spectacolul a demarat cu cei mai mici spectatori ai însoritei după-amieze de duminică. Incitați de Teo, copiii și-au ales câte un partener sau parteneră și au dansat,
și-au împărțit baloane roșii și s-au îmbrățișat, sub privirile mirate ale părinților, care asistau la prima lecție de îndrăgostit a copiilor lor.  Teo nu i-a uitat nici pe adulți, cărora le-a oferit un certificat pentru căsătoria de o zi, un document plin de umor. Și pentru ca umorul să rimeze cu soarele, a pus la cale Teo și un concurs de „mers” pe balon.

 

Dans grațios

Cătălina Băjan și cei trei colegi pe care i-a adus la Mogoșoaia formând trupa Moon Dance au îmbrăcat costumele medievale pe care Romeo și Julieta, cei mai celebri îndrăgostiți, le purtau prin anii 1500. Doar că, cele două cupluri de dansatori nu au trebuit să lupte, nici măcar pentru a cuceri publicul mic și mare al Mogoșoaiei, obișnuit deja cu delicatețea Cătălinei Băjan și umorul lui Teo, care i-au scos la dansuri…medievale, cum altfel? Bucuria copiilor a fost deplină, însă, la momentul de dans medieval, pentru mulți, dacă nu pentru toți, muzica și pașii fiind o descoperire totală.

„Până nu te iubeam dorule, dorule…”

Binecunoscutul deja grup de muzică medievală și tradițională Truverii nu putea lipsi de la Mogoșoaia să cânte iubirea în diferite limbi, și română, bineînțeles. Concertul lor denumit „De drag de domnițe” a adus la urechile publicului ritmuri italiene, franceze, ungurești
și englezești neuitându-l pe Anton Pann cu ale lui „Până nu te iubeam” și „Leliță Săftiță”, un balsam pentru suflet și o întoarcere de suflet în istoria iubirii din Țara Românească. Doar că, la Mogoșoaia, sărbătoarea iubirii continuă și pe 24 februarie. Fiți pe fază!