Mireasma lămâilor este inconfundabilă. Savoarea acrișoară și multitudinea de vitamine și săruri minerale din compoziția lor, le atribuie numeroase proprietăți terapeutice.

Reginele citricelor așa cum au fost supranumite lămâile, au beneficii majore asupra sănătății, fiind recomandate pentru tratarea indigestiei, combaterea constipației, întărirea unghiilor, a firului de păr, pentru elasticitatea și strălucirea pielii, dar mai ales, pentru prevenirea multor boli grave, cum ar fi, afecțiunile cardiovasculare. Consumul de lămâie grăbește vindecarea infecțiilor respiratorii, întărește dantura, scade febra, este adjuvant în hemoragiile interne, calmează durerile reumatice, reglează tensiunea arterială. Lămâile au proprietatea de a purifica sângele, de a scădea în greutate și de a crește rezistența organismului la îmbolnăviri. Vitamina C, calciul, fierul, potasiul, sodiul și fibrele sunt doar câteva dintre elementele vitale organismului care intră în compoziția lor chimică.

Regimul pentru indigestie și purificarea sângelui

Prepară o limonadă dintr-o lămâie proaspătă, astfel: amestecă sucul de lămâie cu apă minerală și îndulcește cu miere de albine, după gust.  Pentru un plus de prospețime și vitalitate, adaugă și câteva frunze de mentă sau semințe de fenicul, zdrobite. Bea limonadă atât la prânz, cât și la cină.

Tratament pentru scăderea febrei

Sucul de lămâie consumat proaspăt, îți declanșeză transpirația și reglează temperatura corpului. Este indicat atât pentru scăderea febrei cât și pentru calmarea durerilor în gât și fluidizarea căilor respiratorii în cazul răcelii sau gripei.

 

Remediul pentru întărirea părului

Un masaj ușor al scalpului, cu suc de lămâie, efectuat de două ori pe săptămână, îți întărește rădăcina firului de păr prevenind căderea părului. Dacă îți clătești părul, după fiecare spălare cu lămâie, te vei mândri cu un păr ce va avea o strălucire naturală, va arăta frumos și sănătos.

 

Trucuri pentru o dantură frumoasă și sănătoasă

Masajul gingiilor cu suc de lămâie îți oprește sângerarea gingivală și îți alungă mirosul urât al respirației. Mai mult, dacă îl aplici direct pe zonele dentare dureroase, acesta îți ameliorează durerea. Poți folosi sucul de lămâie și pentru curățarea periodică a danturii. O picătură de zeamă de lămâie pe pasta de dinți ar putea constitui un foarte bun tratament de întreținere a danturii sănătoase.

 

Masca antirid, împotriva acneei și punctelor negre

 

Lămâia este un foarte bun antiseptic. Masca preparată din suc de lămâie și miere de albine, aplicată local, este un remediu excelent pentru combaterea ridurilor, tratarea acneei și prevenirea punctelor negre.