De 1 Iunie, în comuna Periș, primarul Anghel Albu, reprezentanții Primăriei Periș și ai Consiliului Local au creat o lume de poveste, doar pentru copiii comunității. Joi, o zi splendidă ca sufletele inocente ale micilor sărbătoriți, Sala de Sport a găzduit o mega petrecere la care mulți dintre ei nici nu au visat vreodată. Singura regulă pe care a trebuit să o respecte petrecăreții, de dimineața până seara, a fost să se distreze în voie! Părinții și bunicii au socializat și ei, ­într‑un mediu mai mult decât plăcut în care au avut șansa de a evada, cel puțin cu gândul, în lumea magică a copilăriei.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 655

 

Dis-de-dimineață, copiiï comunei Periș au pornit într-o frumoasă călătorie către un tărâm magic. Personaje de film și desene animate i-au însoțit până seara târziu și i-au răsfățat cu o varietate de jocuri distractive, dansuri, ateliere și ale activități care mai de care mai amuzante și mai fascinante, menite să transforme petrecerea de 1 Iunie într-una de neuitat. ”Am venit astăzi, în această localitate, special pentru a le crea copiilor o lume de basm. Chiar dacă e vorba despre o singură zi, vrem să-i conducem către un univers magic care să le înfrumusețeze cu adevărat aniversarea. O să ne distrăm pe cinste și o să ne bucurăm împreună cu Minnie Mouse, Elsa, unicorni, Colorici și multe alte personaje îndrăgite de micii sărbătoriți. Îi vom antrena pe copii la jenga, un joc în care ei trebuie să scoată diferite piese ­dintr-un turn din lemnișoare, fără să le dărâme. Este un joc de atenție, foarte interesant și mai ales util la vârsta lor. Am readus și jocurile copilăriei în rândul micuților din comuna Periș. ”Cât e ora, lupule?” sau ”Unu, doi, trei, la perete stai!” sunt doar două dintre jocurile care ne-au înfrumusețat nouă copilăria și care astăzi vor da un farmec aparte Zilei Internaționale a Copilului. Ne jucăm cu pelerine, cu un cadru special, cu cerculețe, avem o diversitate de jocuri și activități creative și recreative care vor face din aniversarea celor mici o zi de neuitat. Spre încântarea lor, pe cei care vor dori îi vom picta pe față, le vom face pisicuțe, iepurași și ce mai vor ei. Vom modela baloane sub formă de inimă, animăluțe, floricele ș.a.m.d. Nu ne va lipsi dansul! Ba, chiar, vom dansa foarte mult. Inclusiv limbo-dance, spre amuzamentul tuturor. Vom face și trasul de frân­ghie, ne vom juca șerpișorul. Ne bucurăm să fim astăzi alături de ­copiii de la Periș, mai ales că este o zi atât de importantă, ziua lor”, ne-a spus Ana, unul dintre animatorii prezenți la petrecere.

Copiii au devenit mici magicieni

Un magician profesionist a împlinit visul copiilor de la Periș, transformându-le petrecerea de aniversare într-un adevărat spectacol comic, încununat cu multă bucurie, mister și fantezie. Spre încântarea tuturor, micuții au făcut trucuri de iluzionism. ”Spectacolul este interactiv și avem numere de magie pentru toate vârstele. Trucurile sunt adaptate vârstelor copiilor astfel încât, până la final, devin ei înșiși mici magicieni. Îi voi învăța să facă și ei câteva trucuri pe scenă”, ne-a spus Cristina Strecopîtov, magicianul care i-a cucerit pe copii făcându-i să râdă în hohote și activându-le curiozitatea.

A fost cea mai frumoasă petrecere a anului!

Petrecerea de Ziua Internațională a Copilului, la Periș, a fost or­ganizată de Primărie. Din dorința de a le arăta copiilor din localitate cât de mult sunt iubiți și prețuiți. Primarul Anghel Albu împreună cu angajații Primăriei Periș și membrii Consiliului ­Local au făcut tot posibilul ca micii sărbătoriți să aibă o zi în care să se simtă cu adevărat speciali. Așa se face că, de 1 Iunie, s-a pregătit cea mai frumoasă petrecere a anului, dedicată exclusiv copiilor. ”Am încercat să punem la dispoziția copiilor cât mai multe activități creative, recreative și distractive, care să le ofere și o doză semnificativă de divertisment, dar și de învățare. Am ales activități pentru copii de toate vârstele, în funcție și de abilitățile și interesul lor. Sunt activități amuzante care, cu sigu­ranță, vor aduce zâmbete și chicoteli adorabile. Tocmai de aceea, punem la dispoziția copiilor diverse ateliere creative – cum ar fi cel de lucrat cu lemnul, unde își pot crea diverse obiecte pe care le pot lua acasă. Avem și zona pentru activități sportive, care include BlazePod – un device cu care se antrenează și sportivii de înaltă performanță pentru creșterea vitezei de reacție, a motricității și a atenției. Este un instrument foarte bun pe care ­l-am folosit foarte mult în lucrul cu sportivii. Există și un atelier de magie. După cum deja ați aflat, avem dansuri cu și pentru copii, care vor fi separate de dansurile cu personajele”, ne-a spus Tiberiu Simulescu, în calitate de reprezentant al Primăriei Periș.

”Eu reprezint Sport Psy1 (n.r. – o companie ce reunește o echipă de specialiști în domeniul Psihologiei Sportive, care oferă servicii profesioniste de testare și consiliere, precum și programe de intervenție și dezvoltare psihologică). Lucrez cu Tiberiu Simulescu și suntem aici pentru a desfășura diverse activități sportive prin care antrenăm atenția, coordonarea. Luminițele pe care le vedeți aici sunt BlazePod-uri pe care le folosim pentru a antrena, în general sportivi de performanță. Îi ajutăm să-și dezvolte mintea”, ne-a explicat, la rândul său, unul dintre antrenorii sportivi.

Felicitări pentru organizatori, din partea părinților

Ziua Internațională a Copilului a fost o întoarcere în timp, o revenire la anii copilăriei, și pentru părinții care au privit totul cu exaltare sufletească. ”Este o surpriză să văd atât de mulți copii. Mă bucur să văd asta și faptul că sunt astăzi aici, cu copilul meu, este o încântare. Este un eveniment foarte reușit, care aduce multe zâmbete pe chipurile copiilor. Uitați-vă la ei și ascultați-le râsetele! Felicitări organizatorilor care s-au gândit atât de frumos la copiii comunității noastre, în această zi atât de importantă pentru ei”, ­ne-a spus, cu încântare, Costel Pripas, tatăl unei fetițe adorabile, foarte veselă și entuziasmată de petrecerea organizată de Primăria Periș, în cinstea copiilor.