Un bilanț efectuat de jandarmii ilfoveni relevă că Inspectoratul ilfovean desfășoară o activitate intensă pentru asigurarea „unui climat de ordine și siguranţă publică pentru cetăţenii judeţului Ilfov”, conform unui comunicat trimis la redacție. Cifrele, deși pot părea seci, sunt dovada că jandarmii, în luna octombrie, nu au stat cu mâinile în sân.

În perioada amintită, Inspectoratul de Jandarmi Ilfov a executat 526 de misiuni, la care au participat 1940 de jandarmi. Dintre acestea, 349 de misiuni au fost pentru menținerea ordinii publice, 84 pentru asigurarea ordinii publice, iar 16 au fost misiuni de restabilire a ordinii publice. Au mai fost efectuate și 77 de misiuni în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, Centrul pentru cazarea străinilor luaţi în custodie publică – Otopeni,  Biroul Executorilor Judecătorești și alte instituţii. În urma acestor acțiuni, jandarmii  ilfoveni au aplicat un număr de 210 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 99.550 lei. Ele au vizat mai multe categorii de abateri, cum ar fi: 178 de sancțiuni în baza Legii 61/1991 cu privire la  fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice, 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru contravenții silvice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010. Alte 3 sancțiuni au fost date pentru încălcarea OUG 23/2008, care reglementează pescuitul și acvacultura. În timpul executării misiunilor independente, jandarmii ilfoveni au depistat un număr de 12 autori de infracţiuni. Acestora li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea a 10 fapte de natură penală.

Dar și în timpul acțiunilor de menținere a ordinii publice, jandarmii din Ilfov au reușit să depisteze 5 infactori, cărora, de asemenea, li s-au întocmit acte premergătoare începeri urmăririi penale.