Luni, 26 octombrie, de la ora 13.00, la sediul Centrului Cultural Cornetu a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local Cornetu, consilierii locali aleși și validați de către Judecătoria Cornetu fiind convocați pentru această acțiune prin ordin al prefectului județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, nr. 523, ediția print

Întreaga ceremo­nie a debutat, în prezența primarului ales al lo­calității, Adrian Stoica, a angajaților Primăriei, a secretarului general al comunei – Daniela Vasilescu – și a prefectului județului, cu intonarea Imnului Național al României, după care, decanul de vârstă dintre consilierii aleși – Iulian Iordache – a preluat conducerea ședinței, ajutat de doi dintre cei mai tineri consilieri locali aleși – Mihai Florin Burcă și Daniel-Ionuț Cristea.

S-a dat citire încheierii pronunțate de către Judecătoria Cornetu privind validarea mandatelor consilierilor locali aleși pe 27 septembrie 2020: „Validează mandatele consilierilor locali: Ion Stanciu (PNL); Gheorghe Iordache (PNL); Georgeta Stan (PNL); Iulian Iordache (PNL); Ion Ionescu (PNL); Ioan Gheorghe (PNL); Mihai Florin Burcă (PNL); Daniel Stanciu (PNL); Adrian Stanciu (PNL); Nicolae Păun (PSD); Daniel Ionuț Cristea (ASL-ALDE); Ion Necula (PSD); George Ștefana (PMP); Mirela Drăgan (USR) – pentru Consiliul Local Cornetu. Ia act de declarația de renunţare la mandatul de consilier local formulată de Adrian Eduard Stoica (n.r. – ales primar al localității) și invalidează mandatul de consilier local al lui Adrian Eduard Stoica”. În ordine alfabetică, consilierii locali au rostit jurământul de credință, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României.

Imediat ce s-a constituit legal Consiliul Local Cornetu, a urmat depunerea jurământului de credință de către primarul ales și validat, Adrian Eduard Stoica, moment la finalul căruia a primit din partea prefectului Daniel Zamfir eșarfa tricoloră. La începutul noului mandat de primar al comunei, Adrian Eduard Stoica a dorit să mulțumească, din nou, tuturor celor care i-au acordat, încă o dată, încrederea necesară ocupării funcției de primar, precum și echipei PNL care l-a susținut. ”Acest lucru mă onorează, dar, totodată, mă și obligă să continuăm, în Cornetu, proiectele pe care cetățenii acestei localități le doresc a fi realizate în acești următori patru ani. Totodată, permiteți-mi să mulțumesc echipei de consilieri locali care ­mi-a fost alături în mandatul anterior și lângă care am reușit să pun în practică proiecte necesare comunității noastre. Mulțmesc, de asemenea, colegului meu, viceprimarul Ion Stanciu, care ­mi-a fost alături în mandatul trecut, și vă asigur că în acest mandat vom reuși să punem în practică, cu ajutorul dumneavoastră – al consilierilor – și cu ajutorul Bunului Dumnezeu, toate proiectele propuse în programul politic pe care locuitorii comunei noastre l-au votat”, a spus primarul ales.

În continuare, secretarul general al comunei a dat citire câtorva prevederi legale privind incompatibilitățile aleșilor locali și conflictul de interese, iar la final, prefectul județului i-a felicitat pe consilierii locali și pe primarul ales pentru reușita lor și le-a atras atenția că ”cetățenii care i-au ales și-au pus speranța în ei”.

”Dezvoltarea viitoare a acestei localități o să depindă de dumneavoastră. Și Dumnezeu a vrut ca acest Consiliu să se constituie și dumneavoastră să depuneți jurământul într-o zi de mare sărbătoare pentru întreaga lume creștină (n.r. – Sf. Dumitru). Înseamnă că Dumnezeu s-a gândit că sunteți oameni buni și că veți face tot ceea ce ține de puterile dumneavoastră pentru locuitorii comunei, care v-au învestit cu această încredere. Să vă dea Dumnezeu sănătate, putere de muncă și să ne revedem de fiecare dată cu multă bucurie. Mult succes, și vă rog ca împreună, indiferent de partidele și ideile pe care le-ați expus în campania electorală, să votați de fiecare dată cu sufletul, cu conștiința împăcată, și să nu uitați că ați depus un jurământ deosebit, într-o zi deosebită!”, a spus prefectul județului, Daniel Zamfir.